Maske stoklayanlara ceza geliyor!

Güney Kore hükümetinden maske kararı geldi. Hükümet, sağlık ürünleri sağlayan şirketlerin koronavirüs salgını nedeniyle haddinden fazla ağız maskesi ve el dezenfektanı stoklamasına para ve hapis cezası getirildiğini duyurdu.

DÜNYA 05.02.2020, 13:33
Maske stoklayanlara ceza geliyor!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 500 kişi yaşamını yitirdi.

Güney Kore'de ise en az 16 kişide koronavirüs şüphesi olduğu bildirildi.

Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, ağız maskeleri ve el dezenfektanlarına yönelik talebin, stoklama neticesinde karaborsaya yol açtığını ve bu nedenle fiyatlarda artış görüldüğünü kaydetti. 

2 yıla kadar hapis cezası

Sağlık ürünleri sağlayan şirketlerin, aylık ortalama satış oranlarının 1.5 katından fazla el dezenfektanı ve ağız maskesi stoklamasına para ve hapis cezası getirildi. Bakanlık, söz konusu cezaların 30 Nisan gününe kadar süreceğini belirtti. 

El dezenfektanı ve ağız maskesi stoklayan şirketlerin 42 bin dolara kadar para cezası ve 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği ifade ediliyor. 

Güney Kore medyası, 180 kişilik polis ve anti tröst gözetleme ekibinin, stoklama faaliyetlerine ilişkin yoğun çalışacağını bildirdi. 

"Bir dizi önlem alınacak"

Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam Ki, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hükümet özellikle ağız maskesi pazarında yapılan manipülasyonun önüne geçmek için bir dizi önlem alacak." demişti. 


 

Yorumlar (0)