Rusya, Vuhan'ı boşalttı!

Rusya, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınının merkezi olan Çin'in Vuhan şehrindeki vatandaşlarını tahliye etti.

DÜNYA 05.02.2020, 13:43
Rusya, Vuhan'ı boşalttı!

Rusya, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınının ilk tespit edildiği yer olan Çin'in Vuhan şehrinden Rus ve Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye bazı ülkelerin vatandaşlarını tahliye etti.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 128'i Rus, 16'sı BDT'ye (Bağımsız Devletler Topluluğu) üye ülkelerin vatandaşı, toplam 144 kişinin, Vuhan şehrinden iki uçakla Rusay'ya getirildiği belirtildi.

Tahliye edilenlerde şimdilik virüse rastlanmadığı fakat önlem amacıyla Tümen şehrindeki sağlık merkezinde, virüsün kuluçka süresi olan 2 hafta boyunca karantina altında tutulacakları duyuruldu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, daha önce Tümen ve Sibirya'nın güneyindeki Transbaykal bölgesinde Çin vatandaşı 2 kişide yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) tespit edildiğini açıklamıştı.

Rusya "Çin ile elektronik vize uygulamasını" askıya almıştı

Rusya, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını sebebiyle Çin ile sınırını kapatma, Çin vatandaşlarına yönelik elektronik vize uygulamasını geçici süreliğine askıya alma kararı almıştı.

Bazı Rus şirketleri de Çin'e yönelik uçak ve tren seferlerine büyük ölçüde kısıtlama yapmıştı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'in imzaladığı karar gereği, Çin ile vizesiz seyahat uygulaması geçici süreliğine askıya alınırken, Çin vatandaşlarına yönelik çalışma vizesi uygulaması da durdurulmuştu.

Rusya, Çin'le demir yolu ulaşımını 3 Şubat'tan itibaren geçici olarak iptal etmişti.

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan (NHC) gün içinde yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınından ötürü hayatını kaybedenlerin sayısının 491'e yükseldiğini duyurmuştu. Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını, Çin'de 2002-2003 döneminde etkisini gösteren SARS salgınındaki can kaybını geride bıraktı.

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını, ilk olarak 12 Aralık 2019'da Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde tespit edilmiş, Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019 tarihinde Vuhan'daki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıkladıktan sonra pazarı kapatmıştı.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, yeni tip koronavirüsünün, yemek olarak tüketilen yarasa ve yılanlardan yayıldığını düşündüklerini açıklamış, ihtimal sıralamasında ise yarasayı en ön sıraya koymuştu.

Yorumlar (0)