Malezya'da 8 Çinli karantinaya alındı

Johor'da kaldıkları otelde tutulan 8 Çinli turistlerin, pazartesi Singapur'da koronavirüs teşhisi konulan Çin vatandaşıyla seyahat ettikleri belirlendi ve karantina uygulamasına gidildi. AirAsia ve Malindo Havayolları, Çin'in Vuhan kentine tüm uçuşları iptal etti.

DÜNYA 24.01.2020, 14:19
Malezya'da 8 Çinli karantinaya alındı

Malezya'nın Johor eyaletinde 8 Çinli turist, Çin'in Vuhan kentinden yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) taşıdıkları şüphesiyle kaldıkları otelde karantina altına alındı.

Son duruma ilişkin açıklama yapan Malezya Sağlık Bakanı Yardımcısı Lee Boon Chye, Johor eyaletinde karantinaya alınan Çinlilerin pazartesi Singapur'da yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) tespit edilen 65 yaşındaki Çinli ile seyahat ettikleri ve virüsün kendilerine de bulaşma tehlikesine karşı otelde tutulduklarını kaydetti.

Karantinaya alınan Çinlilerin sağlık kontrolünün devam ettiğini açıklayan Malezya Sağlık Bakanı Yardımcısı Lee Boon Chye, "Söz konusu virüsün belirtilerini gösterip göstermediklerini anlamak için en az 1 hafta daha otelde tutacağız." ifadelerini kullandı.

Malezya Sağlık Bakanı Yardımcısı Lee Boon Chye, hafta başından bu yana Malezya'da yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) şüphesinden hastaneye kaldırılan 4 kişide virüs bulunmadığını, hastalardan birinin sorununun grip salgını olduğunu açıkladı.

Diğer taraftan havayolları firmaları AirAsia ve Malindo, Dışişleri Bakanlığının dün koronavirüsün (2019-nCoV) yayıldığı Çin'in Vuhan şehrine seyahatleri erteleme uyarısı üzerine, Malezya'dan Vuhan kentine karşılıklı bütün uçuşları geçici olarak durdurdu.

İsmi neden "Vuhan virüsü"?

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV), seyahat eden yolcular aracılığıyla Çin'in sınırlarını aşmış ve dünyayı tehdit eder hâle gelmişti.

Ortaya çıktığı şehirden dolayı "Vuhan virüsü" ismiyle de anılan yeni koronavirüse (2019-nCoV) Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan, Japonya, Tayland, Vietnam ve Singapur'da da rastlanmıştı.

Çin'deki salgında 25 kişi hayatını kaybetti

Çin'de Ulusal Sağlık Komisyonu, Tibet Özerk Bölgesi ve Çinghay eyaleti dışında Çin'deki bütün özerk bölge, özel idari bölge ve eyalete yayılan koronavirüsten etkilenenlerin, 177'sinin durumu ağır olmak üzere, 830'a yükseldiğini açıklamıştı.

Virüs salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin 24'ünün Çin'in Hubey, birinin de Hıbey eyaletinden olduğu bildirilmişti. 

Hubey eyaletinde Vuhan, Huanggang, Icou, Şienning şehirleriyle ilçe büyüklüğündeki Çıbi, Şientao, Cıciang, Çienciang şehirlerinde metro, otobüs ve feribot seferleri geçici olarak iptal edilmişti.

Yorumlar (0)