Çin, koronavirüsle mücadele için 3 günde 1000 yataklı hastane yapacak

Koronavirüs salgınının en sert vurduğu Vuhan'da Çin hükümeti yaklaşık 3 günde bin kişilik bir hastane inşa edecek.

DÜNYA 24.01.2020, 12:51
Çin, koronavirüsle mücadele için 3 günde 1000 yataklı hastane yapacak

Çin, Hubey eyaletinin başkenti Vuhan'da başlayan ve şu ana kadar ülkede 830 kişiye bulaşıp 25 kişinin hayatını sonlandıran koronavirüsle mücadelede hız kesmiyor.

Hazırlıklar yapıldı

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) acil durum olarak belirttiği ama uluslararası bir acil durum ilan etmeye gerek duymadığı virüsle mücadele için Çin, Vuhan'a 3 gün gibi bir sürede bin yataklı prefabrik bir hastane kuracak. Şehrin eteklerinde bulunan bir tatil kompleksi etrafında yapılacak hastane için 35 kazma ve 10 buldozer, Perşembe gecesi bölgeye getirildi.

Yerel hükümet ve inşaat firmaları, hastaneyi Pazartesi gününe kadar hazır hale getirmek istiyor.

Prefabrik inşaat hızla tamamlanacak

Changjiang Daily gazetesinin Cuma günü yayımladığı rapora göre hastane inşaatı, bölgedeki tıbbi kaynak eksikliğini gidermek için yapılacak. Hastane, prefabrik binalarda oluşacağı için hem çok hızlı inşa edilecek hem de çok masraflı olmayacak.

İnşaata katılan firmalardan biri olan Çin Devlet İnşaat Mühendisliği bölgeye 100 işçi gönderildiğini açıkladı.

İnşa edilecek hastane, ülkenin şiddetli akut solunum sendromu (SARS) salgınındaki deneyiminden yola çıkarak yapılacak. 2003-2004 arasında Çin'de etkili olan SARS salgını 30 ülkeye ulaşmış ve 774 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. 

SARS deneyimi faydalı oldu

Çin, SARS salgınıyla mücadele ederken başkent Pekin'in kuzeyindeki Xiaotangshan Hastanesi'ni sadece 1 hafta içinde inşa ederek ülkenin tüm SARS hastalarının yedide birini 2 ay içinde bu hastanede tedavi etmeyi başarmıştı. Hastanenin SARS'la mücadeledeki etkisini hatırlatan Changjiang Daily gazetesi, "Hastane, tıp bilimi tarihinde bir mucize yaratmıştı" ifadelerini kullandı.

Pekin'deki hastane 7 bin işçiyle inşa edilmişti ve 700 SARS hastasını tedavi etmişti.

Yorumlar (0)