"Koronavirüs, SARS kadar ölümcül değil!"

Singapur Başbakanı Lee, Vuhan çıkışlı koronavirüsün 2003-2004 yıllarındaki SARS salgını kadar ölümcül olmadığını öne sürdü.

DÜNYA 24.01.2020, 12:05
"Koronavirüs, SARS kadar ölümcül değil!"

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, ülkesinde de şu ana kadar 3 vakası görülen koronavirüs hakkında açıklama yaptı. Lee, şehir devletin Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsle mücadeleye son derece hazır olduğunu söyledi.

Singapur'da sayı 3'e çıktı

Güneydoğu Asya'da bulunan ve dünya ticareti için çok önemli bir merkez olan Singapur, Perşembe günü yaptığı açıklamada ilk koronavirüs vakasını açıklamıştı. Bugün ise Singapur'da 2 koronavirüs vakası daha olduğu açıklandı ve toplam sayı 3'e yükseldi.

"2003'te beri böylesi bir durum için hazırlanıyorduk"

Çin Yeni Ay Yılı konuşmasında Başbakan Lee, Singapur'un 2003-2004 yıllarında yaşanan şiddetli akut solunum sendromu (SARS) salgınında 33 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattıktan sonra "Çok hazırlıklıyız çünkü 2003'te SARS'la boğuştuktan sonra böylesi bir durum için hazırlanıyorduk" dedi.

Lee, "Sağlık Bakanlığı henüz SARS kadar ölümcül gözükmeyen virüsün yayılmasıyla mücadele planlarını devreye soktu" diyerek virüsle mücadelede Singapur'un korkmadığını vurguladı.

Yorumlar (0)