Güney Kore'de "yeni tip koronavirüs" vakası

Güney Kore'de ikinci kez yeni tip koronavirüs vakası görüldü.

SAĞLIK 24.01.2020, 10:59 24.01.2020, 11:14
Güney Kore'de "yeni tip koronavirüs" vakası

Yonhap ajansının yayınladığı haberinde, Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınının devam ettiği hatırlatılarak, Güney Kore'de ikinci 2019-nCoV vakasının da doğrulandığı bildirildi.

KCDC'den (Güney Kore Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi) yapılan açıklamada, Güney Kore'nin başkenti Seul'deki Gimpo Uluslararası Havalimanı'na inen bir Güney Korelide yeni tip koronavirüsün tespit edildiği kaydedildi.

Güney Kore Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nin açıklamasında, Çin'in Vuhan kentinde çalışan 55 yaşındaki erkeğin, geçen hafta boğaz ağrısı ve diğer bazı semptomlarla bir Çin kliniğine başvurduğu hatırlatıldı. 

Şüpheli diğer 25 vakanın test sonuçlarının ise negatif çıktığı bilgisi verildi.

Virüs vakası, ilk kez pazartesi günü bulunmuştu

Güney Kore Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (KCDC) 8 Ocak'ta yapılan duyuruda, 2019 yılının Aralık ayında Çin'in Vuhan şehrini ziyaret ettiği belirlenen 36 yaşındaki Çinli bir kadının gizemli hastalık belirtileri göstermesi üzerine, Dongtan'daki bir hastanede karantinaya alındığı açıklanmıştı.

Fakat Güney Kore'de ilk kez pazartesi günü doğrulanan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) vakasına, Incheon Uluslararası Havalimanı'na pazar günü inen Çinli bir yolcuda rastlanmıştı.

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV), seyahat eden yolcular aracılığıyla Çin'in sınırlarını aşmış ve dünyayı tehdit eder hâle gelmişti.

Ortaya çıktığı şehirden dolayı "Vuhan virüsü" ismiyle de anılan yeni koronavirüse (2019-nCoV) Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan, Japonya, Tayland, Vietnam ve Singapur'da da rastlanmıştı.

Güney Kore'nin ardından Singapur'da 2 kişi de daha virüs tespit edildi

Singapur Sağlık Bakanlığı, dün ilk koronavirüs vakasını açıkladıktan sonra bugün 2 kişinin daha salgına yakalandığını açıkladı.

Bakanlık, Çin'den gelen yoğun yolcu trafiği yüzünden daha fazla vakanın ortaya çıkmasını beklediğini açıkladı.

Çin'deki salgında 25 kişi yaşamını yitirdi

Çin'de Ulusal Sağlık Komisyonu, Tibet Özerk Bölgesi ve Çinghay eyaleti dışında Çin'deki bütün özerk bölge, özel idari bölge ve eyalete yayılan koronavirüsten etkilenenlerin, 177'sinin durumu ağır olmak üzere, 830'a yükseldiğini açıklamıştı.

Virüs salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin 24'ünün Çin'in Hubey, birinin de Hıbey eyaletinden olduğu bildirilmişti. 

Hubey eyaletinde Vuhan, Huanggang, Icou, Şienning şehirleriyle ilçe büyüklüğündeki Çıbi, Şientao, Cıciang, Çienciang şehirlerinde metro, otobüs ve feribot seferleri geçici olarak iptal edilmişti.

Yorumlar (0)