Maduro'nun oğluna yaptırım!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun oğlu Nicolas Maduro Guerra, ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım listesine alındı.

DÜNYA 28.06.2019, 20:36
Maduro'nun oğluna yaptırım!

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nden (OFAC) yapılan yazılı açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun oğlu Nicolas Maduro Guerra'nın yaptırım listesine alındığı açıklandı. Açıklamada yaptırımla ilgili ayrıntı verilmedi.

Diğer taraftan ABD basınına konuşan ve ismi açıklanmayan üst düzey yetkili Guerra'ya uygulanan yaptırımın, Karakas hükümetindeki yolsuzlukları ortaya çıkarma çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.

Yetkili, "Maduro'nun bölgede, Venezuela'nın tüm kurumlarında ve özellikle Ulusal Meclis'te yaptığı yolsuzluğun büyüklüğüne dikkati çekmeye ve sona erdirmeye çalışıyoruz." dedi.

"VENEZUELA HALKI ACI ÇEKERKEN..."

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise Nicolas Maduro'nun Venezuela halkını bastırmak için oğlu Guerra'yı kullandığına işaret ederek "Venezuelalılar acı çekerken, sahte seçimler üzerine kurulan Maduro rejiminin iç halkası yaptığı yolsuzluklarla lüks içinde yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Ulusal Anayasa Meclisi üyesi olan Guerra, aynı zamanda Başkanlığa ait Özel Müfettişler Kurulu Başkanlığı görevini yapıyor.

Yorumlar (0)