Macron'a atılan tokada bir de bu açıdan bakın!

Önceki yıl yaptığı bir okul ziyareti sırasında tokatlı saldırıya uğrayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un başına gelenler, dünya basınında yankı uyandırmıştı. Tokatlı saldırı anına ilişkin farklı açıdan çekilen bir görüntü sosyal medyada paylaşıldı.

DÜNYA 21.11.2022, 10:00 21.11.2022, 11:16 Hakan Öksüz
Macron'a atılan tokada bir de bu açıdan bakın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 8 Haziran 2021'de ziyaret ettiği Tain-l'Hermitage kentinde hiç ummadığı bir durumla karşılaşmıştı. Kentteki turizm otelcilik lisesini gezdikten sonra kendisini bekleyen kalabalıkla tokalaşmak isteyen Macron, tokatlı saldırıya uğramıştı. Kalabalıkla sohbet ettiği esnada Macron'un bir kolunu tutan ve yüzüne tokat atan şahsın, 28 yaşındaki Damien Tarel olduğu belirtilmişti.

Macron'un korumaları, saldırgana böyle müdahale etti

Macron'a atılan tokat, uzun süre dünya basınının gündeminden düşmedi. Cumhurbaşkanı Macron'a tokat atan Damien Tarel'in "aşırı sağcı" olduğuyla ilgili haberler, basında yer aldı. Olayın üzerinden bir yıldan fazla süre geçti. Fransa Cumhurbaşkanı'nın uğradığı tokatlı saldırının yeni bir görüntüsü ortaya çıktı. Farklı bir açıdan çekilen videoda, tokatlı saldırının ardından Macron'un korumalarının saldırgana müdahale ettiği görülüyor.

Kılıç kullanma sanatlarına hakim olduğu ortaya çıktı

Geçen yıl yaşanan olayın ardından saldırganın hangi siyasi görüşe sahip olduğu üzerine tartışma yaşandı. Uzakdoğu kılıç kullanma sanatlarına hakim olan saldırgan Damien Tarel'in, aynı zamanda Historical European Martial Arts (Tarihi Avrupa Savaş Sanatları) ustası olduğuna ilişkin haberler, Fransız basınında yer aldı. Sosyal medyada aşırı sağcı paylaşımları beğenen saldırganın, kendisi ile birlikte yakalanan arkadaşının ise sabıka kaydının bulunmadığı aktarıldı.

Saldırganın, Macron'a tokat atarken kullandığı ifadeler de dikkat çekti. Fransız krallarının savaş narası olan "Montjoie Saint-Denis!" ifadesini kullanan Damien Tarel'in, bu şekilde bağırarak Macron'a saldırdığı kaydedildi. Bu ifadenin, "Kahrolsun Macronculuk" anlamına geldiği ifade edildi.

Olayın ardından Macron ne dedi?

Olayın ardından açıklamada bulunan Macron, "Bu olayı, münferit bir durum olarak görmeliyiz. Fransız halkının çözüm bekleyen sorunları var. Bu saldırı olayı, gerçek sorunları gölgelememeli. Cumhuriyet yönetiminde, makamlar hepimizden büyüktür. Dolayısıyla makamlara saygı göstermek gerekiyor. Ülkemizde ifade ve oy özgürlüğü var. Bu özgürlük, şiddet için bahane olarak kullanılmamalı. Bu durumda demokrasinin kendisi bir şiddet aracına dönüşebilir." demişti.

Yorumlar (0)