Macaristan: “Gözümüz, Türk savunma sanayisinin tüm ürünlerinde” 

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, yalnızca SİHA ve İHA ile ilgilenmediklerini, Türk savunma sanayisinin tüm ürünlerini satın almayı düşündüklerini aktardı. 

DÜNYA 20.06.2021, 10:24 21.06.2021, 10:49
Macaristan: “Gözümüz, Türk savunma sanayisinin tüm ürünlerinde” 

Türkiye, özellikle son dönemlerde geliştirdiği insansız hava araçları ve savunma sanayisi ürünleri ile dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Libya’da, Suriye’de, Kuzey Irak’ta ve Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ’da kullanılan Türk savunma sanayisi ürünleri, dünya çapında değerlendiriliyor. Türk dostu ülkeler başta olmak üzere onlarca ülke, Türk SİHA’sını satın alma seçeneğini gündemde tutuyor.

Macaristan da SİHA ve İHA satın almayı düşünenlerden 

Katar, Azerbaycan ve Polonya tarafından satın alınan SİHA’larla yakından ilgilenen ülkeler arasında Letonya, Romanya, Kazakistan ve Macaristan’ın olduğu ortaya çıktı. Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Rus basınından ünlü bir kanala verdiği röportajında, Bayraktar TB2 hakkında değerlendirmelerde bulundu. 



“Gözümüz, Türk savunma sanayisinin tüm ürünlerinde” 

Matis: “Hangisini satın alacağımıza dair net bir planımız yok. En uygun olanını seçmeye hazırız. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Yalnızca SİHA ve İHA konusunda da değil, bizim gözümüz, Türk savunma sanayisinin tüm ürünlerinde. 

“Türkler çok iyi iş çıkartıyor” 

Matis’in yanı sıra Macar basını da Türk savunma sanayisi ürünlerini sık sık haberlerine taşıyor. En son yapılan haberde, “Türkiye, başka ülkeleri zengin etmek yerine bağımsız savunma teknolojisini geliştiriyor. Kendi uçağını, uçak gemisini, zırhlı araçlarını ve insansız hava araçlarını yapıyor ve çok iyi iş çıkartıyor.” şeklinde cümleler kurulmuştu. 

Yorumlar (0)