AKSUNGUR SİHA, göklerde gururla süzüldü 

Milli ve yerli olarak üretilen ”AKSUNGUR SİHA”, 340 kiloluk mühimmatı ile ilk testini başarıyla geçti. 

GÜNDEM 25.04.2021, 15:26 26.04.2021, 12:22
AKSUNGUR SİHA, göklerde gururla süzüldü 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ve TÜBİTAK tarafından yüzde yüz milli ve yerli olarak üretilen AKSUNGUR isimli SİHA, 340 kiloluk mühimmatı ile havalandı.

KGK-SİHA-82 füzesi ile 30 km menzildeki sözde düşman hedefini başarıyla vuran SİHA, ilk testini geçmiş oldu.



Bugün öğle saatlerinde Ankara’dan havalanan ve Sinop semalarında 20 bin fite çıkarak hedefini vuran AKSUNGUR’un gururlandıran haberini Savunma Sanayi Başkanı paylaştı.

Başkan İsmail Demir, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz, mesajını verdi. Test aşamasından görüntüleri de paylaşan Demir, TÜBİTAK ve TUSAŞ’ı tebrik etti.




Yeni hedef 45 km

AKSUNGUR, test aşamasında, 30 kilometre menzilden atış yaptı. Kısa süre içerisinde ise bu mesafenin 45 kilometreye çıkarılması hedefleniyor.



AKSUNGUR SİHA’nın kullanım alanları ise oldukça çeşitli olacak. Taarruz, karakol, sinyal, deniz ve istihbarat gibi önemli birimlerde kullanılacak bu araç sayesinde ulusal ve uluslararası güvenlik tedbirlerimiz üst seviyeye çıkarılacak.

AKSUNGUR, daha önce, mühimmatsız olarak 49 saat boyunca havada kalmış ve 12 MAM-L ile de 28 saat boyunca semalarda süzülmüştü. 

Yorumlar (0)