“Silahlı İnsansız Deniz Aracı”, hedefleri tam isabet vurdu 

Gökyüzü SİHA’larından sonra deniz SİDA’ları da hedefleri tam isabet vurmaya devam ediyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.05.2021, 12:49 28.05.2021, 09:23
“Silahlı İnsansız Deniz Aracı”, hedefleri tam isabet vurdu 

Türk savunma sanayi şirketleri tarafından iş birliği içinde geliştirilen “ULAQ” serisi “Silahlı İnsansız Deniz Aracı” SİDA, Denizkurdu-2021 tatbikatında görücüye çıktı.



Deneme atışlarında hedefi yüzde yüz vuran SİDA, silahlı kuvvetlerden tam not aldı. SİDA’nın hedefi vurma anları havadan ve gemilerden görüntülendi.







Antalya’da üretildi



Antalya’da üretilen ve Türk insansız silah sistemine geçtiğimiz günlerde adını yazdıran SİDA, özellikleri ile dikkat çekiyor. 



METEKSAN ve ARES ile ortaklaşa üretilen ve yapımı 3 senede tamamlanan araç, 400 kilometre seyir menzili ve saatte 65 kilometre hızı ile Türk’ün ilk ve en hızlı silahsız deniz aracı olarak biliniyor. Gece ve gündüz görüş kabiliyeti ve milli kriptolu haberleşme altyapısı sayesinde deniz gücünü artıracak olan SİDA, kompozit malzemeden üretildi.







İstihbarat, keşif, gözetleme, asimetrik ve su üstü harbi, kuvvet koruma, silahlı ve stratejik tesis güvenliği konusunda üst seviyede eylem icra eden araç, karargah komuta merkezi, yüzer platform ya da karadan mobil araçlarla kullanılabiliyor.



ROKETSAN’ın 4’lü lazer güdümlü füzesi cirit podu ve 2’li lazer güdümlü uzun menzilli tanksavar füzesi lançeri ile donatılan araç, çok yoğun testlere tabi tutulmuştu. Denizkurdu-2021 tatbikatındaki başarıları göz önünde bulunan aracın seri üretim altyapısı hazır şekilde bekliyor. Tatbikatın bitişi ile birlikte seri üretime geçilmesi planlanıyor. 



Yorumlar (0)