Türkiye tarihinde ilk: Polonya ile SİHA imzaları atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Duda arasında SİHA (Silahlı İnsansız Hava Araçları) anlaşması imzalandı. Anlaşma doğrultusunda 24 adet Bayraktar TB2 tipi SİHA, Polonya'ya nakledilecek.

GÜNDEM 24.05.2021, 19:22 25.05.2021, 17:24
Türkiye tarihinde ilk: Polonya ile SİHA imzaları atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda arasında SİHA anlaşmasına varıldı.

24 adet SİHA ihraç edilecek

Anlaşma ile ülkemizden 24 adet Bayraktar TB2 tipi SİHA, Polonya'ya ihraç edilecek.

"Türkiye tarihinde bir ilk"

Anlaşmaya imza atılmasının ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz, tarihinde ilk defa, AB ve NATO üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği Görevi çerçevesinde, F-16 uçaklarımızı yakında Polonya'ya gönderiyor olacağız. Polonya'nın, NATO'nun ülkemize uyarlanmış güvence önlemleri çerçevesinde İncirlik Üssü'ne askeri görev ve deniz karakol uçağı göndermesini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.

"Amacımız 10 milyar dolar"

Polonya ile Türkiye arasında 10 milyar dolarlık ticaret anlaşması yapmayı amaçlıyoruz. 6,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi 10 milyar dolara ulaştırma çabasını gösterdik. Amacımıza emin adımlarla ilerliyoruz.

"Türkiye'yi devler ligine taşıdık"

Savunma sanayisinde son 19 senede attığımız adımlarla yalnızca yılların ihmallerini gidermekle kalmadık, aynı zamanda bu alanda Türkiye'yi devler ligine taşımış olduk."

"Erdoğan'a teşekkür ederim"

Toplantıda konuşan Duda ise şu ifadeleri sarf etti:

"Ticari iş birliğimizin iki ülkeyi, amaçladığımız 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştıracağından eminim. Türk ürünleri gökyüzümüzü koruduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum.

"Türkiye, bölgedeki en sağlam müttefik"

NATO kapsamında, Polonya ve Türkiye'ye ülke içinden ve dışından gelebilecek tehditleri engelleyebileceğimize inanıyorum. Türkiye dünyanın bu bölgesinde bulunan en sağlam müttefikimizdir."

Yorumlar (0)