Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin yeni açıklama

Binali Yıldırım, Sedat Peker'in, oğlu Erkam Yıldırım'a ilişkin iddialarına dair konuştu. Yıldırım, ''Gerekli olan açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli olan adımları atacağız.'' dedi.

GÜNDEM 24.05.2021, 19:42
Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin yeni açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sedat Peker'in, oğlu Erkam Yıldırım'a ilişkin iddialarına dair konuştu.

Yıldırım, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in iddialarına dair yeni bir açıklama yaptı. Yıldırım, "Gerekli olan açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli olan adımları atacağız.'' sözlerini sarf etti.

Ne olmuştu?

Binali Yıldırım, Sedat Peker'in, oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili olarak ortaya attığı, "Venezuela'ya yeni bir uyuşturucu rotası oluşturmak için gitti." iddiasını reddetmişti.

Yıldırım, söz konusu iddialara ilişkin olarak gerçekleştirdiği ilk açıklamada, "İddia edilen her şey kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizlerle uyuşturucuyu yan yana getirmek tamamen hakarettir, şiddetle reddediyoruz. Oğlum Venezuela'yı ziyarette bulunmuştur ve beraberinde COVID-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele maksadıyla orada ihtiyaç sahiplerine maske, test kiti gibi birtakım malzemeler götürerek dağıtmıştır. Ziyaret maksadı da yalnızca bundan ibarettir. Venezuela'da seçim dönemi olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da orada bulunuyordu. Bazı sosyal medya gönderilerinde resmi heyetle gittiği belirtiliyor. Resmi heyetle oraya gittiği tamamen gerçek dışıdır. Kendi olanaklarıyla, kendi biletini alarak, tüm masraflarını kendisi karşılayarak o ziyareti yapmıştır." demişti. 

Yorumlar (0)