Polonya Savunma Bakanı açıkladı: Türk SİHA'lar, artık Avrupa semalarında

Türkiye'de üretilen İHA ve SİHA'lar, bütün dünyanın ilgisini çekmeye devam ederken Polonya Savunma Bakanı M.Blaszczak, Türkiye’den 24 adet SİHA (silahlı insansız hava aracı) alacaklarını açıkladı ve "Daha önce Polonya, böyle bir ekipmana sahip olmamıştı" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 22.05.2021, 15:11 22.05.2021, 15:49
Polonya Savunma Bakanı açıkladı: Türk SİHA'lar, artık Avrupa semalarında

Polonya Savunma Bakanı, Blaszczak, Polonya devleti olarak Türkiye’de SİHA satın almaya yönelik sözleşmenin önümüzdeki Pazartesi günü imzalanacağını duyurdu.

Türk SİHA’ları Avrupa semalarında

Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya’daki rolüyle tüm dünyada konuşulan Bayraktar TB2 Taktik S/İHA'lar, gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Polonya’da bir radyo programına katılan Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Polonya devleti olarak 24 adet SİHA’nın Türkiye’den satın alacağın açıkladı.

Polonya ordusunun daha önce sahip olmadığı bir SİHA’lardan 24 adet satın alınmasına ilişkin Türkiye ile müzakerelerin tamamlandığını belirten Blaszczak, satın alınacak hava araçlarının etkili, saldırıyı caydırıcı ve test edilmiş olduğuna dikkat çekti.

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda’nın önümüzdeki Pazartesi günü Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini belirten Blaszczak, bu ziyarette söz konusu satın alım ile ilgili sözleşmenin imzalanacağını ifade etti ve 2022’de ilk 4 SİHA teslimatının gerçekleşeceğini açıkladı.

“Polonya ordusu, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’da başarıyla test edilmiş insansız hava araçlarından oluşan modern ekipmanlarla donatılacak.” diyen Blaszczak, daha önce Polonya’nın böyle bir ekipmana hiç sahip olmadığına vurgu yaptı.

SİHA’ların ihraç edildiği ilk NATO ülkesi oldu

Polonya ve Türkiye arasındaki bu satış işlemiyle beraber Bayraktar TB2 SİHA’larının ihraç edildiği ilk NATO ülkesi Polonya olacak.

Yorumlar (0)