Macaristan'dan harekâta destek mesajı!

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtına ilişkin, ''Türkiye kendi topraklarında ikamet eden 4 milyon mülteciyi kendi ülkesine geri ulaştırmak istiyorsa o zaman bu girişimi desteklenmeli.'' ifadesini kullandı.

DÜNYA 11.10.2019, 09:10
Macaristan'dan harekâta destek mesajı!

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırmak ve bölgeye barış ve huzuru getirmek için başlatılan Barış Pınarı Harekâtına ilişkin 9 Ekim günü yayımlamak istediği ortak deklarasyonu Macaristan'ın uzun süre bloke etmesini değerlendirdi.

Ülkesinin, Çekya, Polonya, Macaristan ve Slovakya'ın oluşturduğu Vişegrad Grubu Ülkeleri (V4) ve AB'nin birliğini bozmak istemediğini, bu nedenle AB'nin ortak deklarasyonunu kabul ettiğini ifade eden Gulyas, ''Macaristan, anayasaya dayanarak savaşı -ülkeler arasındaki sorunların çözüm şeklini- reddediyor ama Macar diplomasinin kararlı duruşu ise, eğer Türkiye kendi topraklarında ikamet eden 4 milyon mülteciyi kendi ülkesine geri ulaştırmak istiyorsa o zaman bu girişimi desteklenmeli.'' diye konuştu. 

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, dün yaptığı açıklamada, AB'nin Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin yayımlamak istediği ortak deklarasyonu Macaristan'ın uzun süre bloke ettiğini kaydetmiş, "Türkiye'de yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmen ve mülteci var. Türkler, onların geri dönmesi için çalışıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)