Lukaşenko’dan orduya savaş talimatı

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, ordudaki bazı askeri birimlere savaş zamanı standartları doğrultusunda alarma geçilmesi yönünde talimat verdi.

DÜNYA 20.09.2022, 23:14 21.09.2022, 13:29
Lukaşenko’dan orduya savaş talimatı

Aleksandr Lukaşenko, Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksandr Volfoviç ile görüşmesinde gerçekleştirdiği konuşmada, Rusya ile savunma bölgesi oluşturduklarını ve aslında fiilen Belarus ve Rusya'nın ortak silahlı kuvvetleri olduğunu dile getirdi.

"Rusya'nın yanındayız"

Belarus halkının kendini ne şekilde savunmasını, eylemlerinin ne olacağını çok iyi bilmesi gerektiğini kaydeden Lukaşenko, “Ukrayna'da savaşacağımızı ima ederek bizi suçlamaya lüzum yok. Bizim ülkemizi korumamız lazım. Rusya'ya destek vermeye gelince, bir defa daha teyit ediyorum. Belarus üzerinden Rusya ordusuna karşı kanatlardan, yandan, arkadan herhangi bir darbe gelmemelidir ve gelmeyecektir. Bu bizim Rus müttefikimize karşı bir yükümlülüğümüzdür." şeklinde konuştu.

"Bu gerekli..."

Askeri ve güvenlik eğitim hususlarında basitleştirmeye gidilmemesini talep eden Lukaşenko, "Durum oldukça ciddi. Tehlikeli dahi diyebilirim ve hiçbir şekilde işleri gevşetmemeliyiz. Herhangi bir şeyden korkmaya lüzum yok. Bazı askeri birimlerimizi savaş zamanı standartlarına göre alarm durumuna geçirmemiz lazım. Bu gerekli." dedi.

"Gönüllü halk milisleri oluşturuluyor"

Vatan savunmasının kuvvetlendirilmesine ve gönüllü halk milisleri oluşturulmasına gereksinim duyulduğunu, bahse konu milislerin oluşum aşamasında olduğunu ifade eden Lukaşenko, bu güçlerin ne tür silahlara sahip olduğunu ve nasıl savaşçılar olduğunu kontrol etmek adına harekete geçilmesini talep etti. 

Yorumlar (0)