'Komşu' deprem tatbikatı yapacak

İran'ın başkenti Tahran'da 7 şiddetindeki bir deprem olasılığına karşı geniş çaplı havadan kurtarma tatbikatı gerçekleştirileceği bildirildi.

DÜNYA 27.02.2023, 01:33 27.02.2023, 15:52
'Komşu' deprem tatbikatı yapacak

Ülke basınında yer bulan haber doğrultusunda, Tahran Krizi Yönetme ve Önleme Kurumu Başkanı Ali Nasıri, 2 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan tatbikatla başkentte muhtemel bir depreme hazırlık düzeyini iyileştirmenin ve koordinasyon sağlamanın hedeflendiğini dile getirdi.

Tatbikatla havadan yardım hazırlığının ölçüleceğini kaydeden Nasıri, "Bahse konu tatbikat, başkentin kuzeyinden geçen fayda Richter ölçeğine göre 7 şiddetinde meydana gelen olası bir deprem senaryosu doğrultusunda tasarlandı." diye konuştu.

Nasıri, söz konusu tatbikatta 15 kuruluşun bulunacağını söyleyerek, daha evvel benzer iki tatbikat gerçekleştirildiğini ve bu sene de havadan yardım tatbikatlarının üçüncüsünün yapılacağını aktardı.



"Sağlam binalar inşa etmeliyiz"

Tahran Kent Konseyi Başkanı Mehdi Çamran, geçtiğimiz 12 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada, Tahran'da yaşanabilecek bir depremin Suriye ve Türkiye'de yıkıma yol açan depremler gibi 'asrın felaketi' olabileceğini vurgulayarak, "Sene boyunca deprem yaşayan diğer ülkeler de var ancak binalarını düzgün bir şekilde inşa ettikleri için bu tarz hadiselere şahit olmuyorlar. Dayanıklı yapılar inşa etmezsek nasıl bir felakete şahit olacağımız hiç belli olmaz." ifadelerine yer vermişti. 

Yorumlar (0)