Kızı Ukrayna renkleriyle poz veren Rus Bakan, 12 gündür kayıp

Kızı Ukrayna renkli kıyafetler giyerek poz veren Rusya Savunma Bakanı ve Putin’in sağ kolu Sergey Şoygu, 12 gündür kayıp. Bazı kişiler Şoygu’nun kalp sorunları bulunduğunu ve bu sebeple istirahatte olduğunu dile getirirken Kremlin, Savunma Bakanı’nın Ukrayna savaşı sebebiyle şu anda çok yoğun olduğunu ifade etti. 

DÜNYA 24.03.2022, 14:06
Kızı Ukrayna renkleriyle poz veren Rus Bakan, 12 gündür kayıp

Rusya-Ukrayna savaşında 29’uncu gün gerçekleştirilirken Ukrayna ordusu, Rusları yenilgiye uğratmaya devam ediyor. Bugün Rus çıkarma gemisini vurdukların açıklayan Ukrayna Savunma Bakanlığı, adeta direniş örneği sergiliyor. Öte yandan Rusya’da Sergey Şoygu’dan haber alınamıyor. 

Şoygu hakkında farklı açıklamalar yapılıyor

Savaş meydanında yaklaşık 4 dört geride kalırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağ kolu olduğu bilinen Savunma Bakanı Sergey Şoygu’dan 12 gündür haber alınamıyor. Şoygu’ya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Savunma Bakanı’nın şu anda kalp sorunları var ve bu sebeple dinleniyor. Hatta öyle ki Şoygu’nun, arkadaşlarına, kendisini iyi hissetmediğini söylediği ifade ediliyor. Ancak Kremlin, bunu adeta yalanlayan bir açıklamada bulundu ve Sergey Şoygu’nun Ukrayna savaşı sebebiyle çok yoğun olduğunu, medyaya ayıracak vakti kalmadığı aktarıldı. 



Şoygu’nun eski fotoğrafları servis ediliyor

29 günde beklediği başarıyı elde edemeyen Vladimir Putin’in durumunun, Şoygu’nun ortadan kaybolmasıyla birlikte krize sürüklendiğini belirten muhalif Rus basını, Şoygu’nun yeni görüntüsü olarak eski görüntülerinin basına servis edildiğini ifade ediyor. Öyle ki 18 Mart günü Rus basınında çıkan haberlerde Şoygu’nun Putin ile görüşme gerçekleştirdiği ve güvenlik konseyinin de bu görüşmede yer aldığına dair haberler çıkmış ve fotoğraf servis edilmişti. Yapılan araştırmada bu fotoğrafın, 11 Mart günü gerçekleştirilen toplantıya ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Ukraynalı sivillerin ölümünden sorumlu tutuldu

Öte yandan İngiltere ve ABD’ye askeri planların sızdırılmasının ardından Putin’in yakın çevresinde “cadı avı” başlattığı ve artık herkese temkinli yaklaştığı vurgulanıyor. Ukrayna’da toplu sivil ölümleri ile 10 binden fazla askerin ölmesinden sorumlu olarak Sergey Şoygu gösteriliyor. Bu durum da Şoygu’nun neden 12 gündür medya karşısına çıkmadığının cevaplarından biri olarak görülüyor.



Kızı, Ukrayna renkleriyle poz vermişti

Sergey Şoygu’nun 31 yaşındaki küçük kızı Ksenia, Ukrayna’nın bayrak renkleri olan mavi ve sarı kıyafetler giyinerek poz vermişti. O fotoğraflar basına servis edilmişti. 

Yorumlar (0)