Kanada'da acil durumlar yasası devrede! Gözaltılar başladı!

Kanada'nın başkenti Ottawa'da, Kovid-19 sınırlamalarına ve aşıya tepki olarak düzenlenen "Özgürlük Konvoyu" gösterilerine katılan kamyon şoförlerinin gözaltına alınmaya başlandığı aktarıldı.

DÜNYA 18.02.2022, 07:44 18.02.2022, 07:58
Kanada'da acil durumlar yasası devrede! Gözaltılar başladı!

Kanada'nın Ottawa kentinde salgın tedbirlerine ve aşı kararlarına tepki gösteren ve "Özgürlük Konvoyu" ismiyle protesto gösterisi düzenleyen gruplarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Göstericiler gözaltına alınıyor

Ottawa polisinin, kent merkezinden göstericileri uzaklaştırmasının yakın olduğunu bildirmesinden iki saat sonra kamyon şoförlerinden bazıları gözaltına alınmaya başladı.

Ocak sonundan beri devam eden protestonun organizatörlerinden olduğu belirtilen C. Baber'in de gözaltına alındığı kaydedilirken, söz konusu gözaltına alınma anına ilişkin görüntüler Kanada medyasına da yansıdı. Öte yandan Kanada polisi, protesto liderinin kimlik bilgilerini henüz doğrulamadı.

Gözaltılara rağmen Parlamento Tepesi'nde bazı protestocuların, müzik eşliğinde dans ettiği, çok sayıda polisin protestoculara broşür dağıtarak dağılmamaları halinde tutuklanabileceklerine ilişkin uyarı yaptığı görüldü.

"Acil Durumlar Yasası"ndan sonra gözaltılar başladı

Gözaltı olayları, federal hükümet tarafından pazartesi günü Acil Durumlar Yasası'nın yürürlüğe girmesinden sonra gelirken Kanada'da, "Savaş Yasası" olarak da anılan yasanın, kabul edildiği 1988 yılından beri ilk defa uygulandığına vurgu yapıldı.

Yorumlar (0)