İnşaat esnasında yan binanın temeli göçtü! Vatandaşlar tahliye edildi

İzmir’in Bornova ilçesinde, yapım halindeki bir inşaatın temel kazısı sırasında yandaki binada kayma yaşandı. Kayma sebebiyle binada oturan 2 aile, yetkililer tarafından tahliye edildi. 

GÜNDEM 18.02.2022, 07:58 20.02.2022, 09:30
İnşaat esnasında yan binanın temeli göçtü! Vatandaşlar tahliye edildi

Olay, İzmir’in Bornova ilçesindeki bir sokakta meydana geldi. 

Bina kaydı, vatandaşlar tahliye edildi

Temel kazma çalışması sırasında, çalışmanın yapıldığı alanın bitişiğinde yer alan binada toprak kayması yaşandı. İddiaya göre, toprak kaymasının oluşması sonrasında inşaat firmasını arayan bina sakinleri hemen durumu bildirdi. Bölgeye intikal eden ekipler, inşaat bölgesinin bitişiğinde bulunan binanın temelinin kaymaması adına tedbirler aldı. Devam eden çalışmalar esnasında temelde çökme yaşandı. İnşaat çalışanlarının ihbarı sonrasında polis ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri, bina çevresinde güvenlik tedbiri alırken, itfaiye ekipleri ise apartman sakinlerini tahliye ederek binayı mühürledi. 

“İki gündür adeta diken üstündeydik” 

Apartmanlarının eski bir bina olduğunu ve şirket yetkililerini bu konuda uyardıklarını belirten Sevgi Gül, “İki gündür burada temel kazma çalışmaları yapılıyor. Apartman sağlam olmadığı için uyardık. Dikkatli çalıştılar fakat kepçe binayı bayağı zorladı. Kepçenin zorlaması üzerine toprak kaymaya başladı. Bugün ise temel çöktü, duvar indi. İki gündür biz de uğraşıyoruz, onlar da. Evimi ve eşyalarımı istiyorum, bir an önce evimi yapsınlar” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)