Kanada'da Kovid protestosu: Emniyet Müdürü istifa etti

Kanada'da kamyon sürücülerinin başlattığı “Özgürlük Konvoyu” protestosu sebebiyle Ottawa’nın Emniyet Müdürü Peter Sloly’nin istifa ettiği bildirildi.

DÜNYA 16.02.2022, 10:53 16.02.2022, 15:42
Kanada'da Kovid protestosu: Emniyet Müdürü istifa etti

Kamyon sürücülerinin Kanada’da, ’Özgürlük Konvoyu' ismiyle Covid-19 önlemlerine ve zorunlu aşı uygulamasına karşı başlattıkları protestolar, 29 Ocak’ta ülkenin başkenti Ottowa’ya ulaşmıştı.

Protestolar, emniyet müdürüne istifa ettirdi

Kanada basınındaki haberlerde, kamyon sürücülerinin, 19 gün boyunca Ottawa’nın merkezini ablukaya alması sebebiyle eleştirilen Emniyet Müdürü Sloly’nin istifa ettiği iddia edildi. İddiaya göre, Ottawa Polis Hizmetleri Kurulunun bugünkü toplantısının ardından Sloly’nin istifasını açıklayacağı kaydedildi.

Ottawa Polis Teşkilatı'nın başına 2019 yılında geçen 55 yaşındaki Sloly, 2024'te bu görevini tamamlayacaktı. Kariyeri boyunca Sloly, toplum-polis bağlantılarını geliştirmek için mücadele etmiş bir reformcu olarak tanınıyor.

Acil durumlar yasası ilk kez yürürlükte

Kanada Başbakanı J. Trudeau, salgın kısıtlamalarına karşı süren protestoları ve ablukaları bastırması için Kanada ülke tarihinde ilk defa hükümete geçici yetkiler sunan Acil Durum Yasası'nı yürürlüğe koyduğunu açıkladı.

Bugüne kadar Acil Durumlar Yasası, değişen şekliyle hiç uygulanmamıştı. Federal seviyede olağanüstü hal manasına da gelen Acil Durumlar Yasası, "Kanadalıların hayatlarını, güvenliğini ya da sağlıklarını ciddi bir biçimde riske atan ve sınır değerlerini geçecek biçimde geçici kritik ve acil durum" olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)