Japonya’da “sıkılaştırılmış kısıtlama” kararı 

Japonya’da artan mutasyonlu virüs vakaları neticesinde hükümet, tedbirleri sıkılaştırma kararı aldı. 

DÜNYA 07.04.2021, 09:59 07.04.2021, 16:52
Japonya’da “sıkılaştırılmış kısıtlama” kararı 

Japonya hükümeti, Covid-19 mutasyonlarının yayılmasını engellemek amacıyla Kanada Ontario, Finlandiya ve İspanya’dan Japonya’ya giden yolcular için karantina uygulamasını sıkılaştırdı.

Dünya genelinde 132 milyon kişiye bulaşarak bunların 2,86 milyonunun ölümüne sebep olan Covid-19 salgını ile mücadeleler devam ederken çeşitli ülkelerde “mutasyonlu virüs” de görülmeye başlandı

Tedbirler, yurt dışından gelenlere yönelik



Pek çok ülkede görülen mutasyona karşı savaşmak amacıyla Japonya, yeni bir strateji izlemeye başladı. Öncelikle “yerleşik olmayan yabancılara” sınırlarını kapatan Japonya şimdi de İspanya, Finlandiye ve Kanada Ontario’dan gelen kişiler için tedbirleri sıkılaştırdı. Bu bölgelerden gelen kişiler, hükümet tarafından belirlenen yerlerde 14 gün boyunca karantinaya girecekler.

Gelen ve karantinaya giren yolcular 3.günde Covid-19 testi yaptıracak. Testin sonucunun negatif olması durumunda konaklama merkezinden ayrılma hakları bulunan yolcular, toplu taşımayı kullanamayacaklar. Taksi ya da özel araçları ile konaklayacakları yere gitmek zorunda olan bu kişiler, 14 günlük karantina süreleri dolana kadar konaklama mekanlarından çıkmayacaklar.

Daha öncesinde 26 ülke için tedbir alınıyordu



Daha öncesinde Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Nijerya, Polonya, Slovakya, İsveç, Ukrayna, Belçika, İngiltere, Danimarka, Fransa, Macaristan, İsrail, Lübnan, Hollanda, Pakistan, Filipinler, Güney Afrika, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen yolcular, 14 günlük ev karantinasında kalmak zorundaydı. Hükümet, son olarak eklediği 3 ülke ile tedbirleri genişletme yolunda ilerledi. 

Yorumlar (0)