Japonya ve ABD alarma geçti: İki ülkeden ortak askeri tatbikat!

ABD ile Japonya orduları, balistik füzelere müdahale ve Japonya'nın uzak adalarının savunulmasını hedefleyen "Keen Sword" tatbikatını başlattı.

DÜNYA 10.11.2022, 06:13 10.11.2022, 16:43
Japonya ve ABD alarma geçti: İki ülkeden ortak askeri tatbikat!

Çin'in Hint-Pasifik'teki nüfuzunu artırması ve Kuzey Kore'nin tehditkar füze denemelerinin ardından Japonya, güvenlik ortağı ABD ile caydırıcılığı artırmayı amaçlıyor.

Tatbikata binlerce asker katılıyor

ABD ordusu ile Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), 2 yılda bir gerçekleştirilen "Keen Sword" tatbikatını, Japonya'nın güneybatısında bulunan adalar etrafında başlattı.

Tatbikata Japonya Hava, Deniz ve Kara  Öz Savunma Kuvvetlerinden 26 bin, ABD ordusundan da Uzay Kuvvetleri dahil olmak üzere 10 bin asker katılacak.

Ana karaya uzak adaların savunulması simülasyonunu kapsayan büyük ölçekli tatbikatta, 2 ülkeye ait olan ve ayrıca pervaneleri yön değiştirebilen "tilt-rotor" uçaklar tercih edilecek.

Yüzlerce uçak ve gemi kullanılacak

ABD'den 120 ucak ve 10 gemi, Japonya'dan 250 uçak ve 20 geminin dahil olacağı tatbikatta Avustralya, İngiltere ve Kanada’dan da askeri unsurlar görev alacak.

Japonya Savunma Bakanlığı, 19 Kasım'a kadar devam etmesi planlanan tatbikat aracılığıyla bölgesel operasyonel kapasitelerin artırılmasını planlıyor.

"Olağanüstü durumlara karşı" caydırıcılığın güçlendirilmesini hedefleyen bu tatbikat, siber uzay operasyonlarını ve balistik füzelere müdahaleyi de kapsayacak.

Yorumlar (0)