Putin imzayı attı: Rusya'da eşcinsellik 'yıkıcı değerler' listesinde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararname ile Rusya’da eş cinsellik, “yıkıcı fikir ve değerler" kategorisine dahil edildi. 

DÜNYA 10.11.2022, 06:20 10.11.2022, 17:38
Putin imzayı attı: Rusya'da eşcinsellik 'yıkıcı değerler' listesinde

Dünyanın bazı bölgelerinde tepkiyle karşılanan LGBT ve benzeri topluluklara karşı Rusya'da da birtakım kararlar alınıyor.

Eş cinsellik "yıkıcı fikir ve değerler" olarak tanımlandı

Eş cinsellik propagandasının daha önce yasaklanmasına ilişkin kararlar alınan Rusya'da bu defa Rus toplumu için eş cinsellik,“yıkıcı fikir ve değerler" kategorisine dahil edildi.

“Rus toplumu için tehdit"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in imzaladığı, “Rusya'nın Geleneksek Manevi ve Ahlaki Değerlerinin Korunmasına ve Güçlendirilmesine İlişkin Devlet Politikası Esaslarının Onaylanması” ile ilgili kararname ile birlikte eş cinselliğin Rus toplumuna zarar verdiği aktarılarak, Rus toplumu için tehdit oluşturduğu bildirildi.

Eş cinsellik için kararnamede, "Rusya halkı üzerindeki yıkıcı ideolojik etkinin Rusya’daki demografik durum için bir tehdit durumuna geldiği" ifade edilerek, eş cinsellik, "Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler" kategorisine alındı. 

"Rus toplumunun temeli geleneksel değerlerdir”

Rus halkının manevi değerlerinin korunmasına ilişkin alınan kararda, "Rus vatandaşlarının dünya görüşünü teşkil eden ve nesilden nesile bunu aktaran ve birliğini oluşturan ahlaki değerlerdir. Rusya'nın egemenliğini güçlendirmeyi ve korumayı mümkün kılan, farklı inançlı ve çok uluslu ülkenin birliğine imkan tanıyan bu geleneksel değerler, Rus toplumunun temelidir" sözlerini kullandı.

Kararnamede, Rus halk kültürünün tahrif edilmesine karşı çalışmalar yapılacağı ifade edilerek, "Kararname, bölümler arası koordinasyonun sağlanması, stratejik planlamaların hazırlanması, eğitim ve kültür alanındaki projeler için devlet desteğinin iyileştirilmesi, yöntem ve biçimlerin iyileştirilmesi dahil olacak şekilde geleneksel değerlerin korunması adına çalışmaların yürütüleceği alanları listeler" sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)