İsveç'ten NATO üyeliği açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, "Olası bir NATO üyeliği başvurusunda ABD bize güvenlik garantisi verecek. Bu garanti, Rusya'dan gelecek bir saldırıya karşı ABD'nin bize destek vereceği anlamına geliyor." dedi.

DÜNYA 04.05.2022, 23:23 05.05.2022, 12:03 Hakan Öksüz
İsveç'ten NATO üyeliği açıklaması!

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ABD'ye giderek Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşme yaptı. Çok sayıda senatörle de görüşen Linde, İsveç devlet kanalı olan SVT'ye konuştu. Dışişleri Bakanı Ann Linde, olası NATO üyeliği konusuna dair önemli açıklamalar yaptı.

"Kuzey Kutbu'nun güvenliği için önemli"

Bakan Linde, muhtemel bir NATO üyeliği başvurusu durumunda ABD'nin İsveç ile Finlandiya'yı destekleyeceğini kaydetti. Linde, "ABD'nin bu konuda bize güvenlik garantisi vereceğini söyleyebilirim. Bizim ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmasının Kuzey Kutbu'nun güvenliği için önemli olduğunu düşünüyorlar. Detayları daha sonra aktaracağız." dedi.

"Ukrayna örneğine dikkat edin"

Rusya'nın olası bir NATO üyeliğine İsveç'i ve Finlandiya'yı tehdit ettiğini hatırlatan Bakan Ann Linde, "ABD, Rusya'nın olası bir saldırısına karşılık bize destek verecek. Böyle bir durum umaruz yaşanmaz. Ancak yaşanırsa ABD'den destek alacağız. Ukrayna örneğine dikkatli bakın. Herhangi bir ülkeden güvenlik garantisi almıyordu. NATO üyeliği için başvuru yaparsak ABD'nin garantisinde olacağız. Rusya saldıramayacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)