Rusya'nın tehdit ettiği Finlandiya, NATO'ya katılabilir!

Finlandiya Avrupa İşleri Bakanı Tytti Tuppurainen, Rusya'nın tehditlerine rağmen NATO'ya girmek için büyük olasılıkla başvuru yapacaklarını söyledi.

DÜNYA 15.04.2022, 20:34 17.04.2022, 09:34 Hakan Öksüz
Rusya'nın tehdit ettiği Finlandiya, NATO'ya katılabilir!

Ukrayna'nın NATO'ya yakınlaşmasını bahane göstererek savaş başlatan Rusya, Avrupa'daki bazı devletler için ciddi bir güvenlik tehdidi haline geldi. Finlandiya Avrupa İşleri Bakanı Tytti Tuppurainen, NATO'ya girme konusu üzerine yaptıkları toplantıların sonucunu açıkladı. Tuppurainen, büyük olasılıkla NATO'ya girmek için başvuru yapacaklarını belirtti.

"Halk bu fikre sıcak bakıyor"

Sky News'e röportaj veren Finlandiya Avrupa İşleri Bakanı Tytti Tuppurainen, NATO konusunda kesin bir karara varmadıklarını söyledi. Yine de "büyük olasılıkla" başvuru yapacaklarını ifade eden Bakan, "Halk bu fikre sıcak bakıyor. Yine de konuyu Meclis'te enine boyuna görüşmeliyiz." dedi.

"Bu saldırganlığa yanıt vermeliyiz"

Rusya'nın sebepsiz şekilde Ukrayna'ya saldırdığının altını çizen Bakan Tytti Tuppurainen, "Asında bu Avrupa'nın güvende olmadığını gösteren büyük bir uyarıydı. Rusya lideri Putin, rahatsız edilmeyeceğini düşündüğü için saldırganlaştı. Bu saldırganlığa yanıt vermeliyiz. Bunun için NATO'ya girmek büyük bir adım olacaktır." diye konuştu.

Zaharova: "Avrupa barışı bozulur"

Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya girme olasılığı üzerine konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bunun kendileri için rahatsız edici olacağını söylemişti. Zaharova, "Bunlar gerçekleşirse Kuzey Avrupa'daki barış ortamı bozulur." demişti.

Finlandiya Başbakanı Marin'den NATO'ya katılma sinyali!

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, NATO üyeliği için başvuru yapabileceklerini kaydetmişti. Birkaç hafta içinde kesin kararlarını vereceklerini kaydeden Marin, "Rusya'nın Ukrayna'daki faaliyetlerini görüyoruz. Bizim de Rusya ile uzun bir sınırımız var. Ukrayna'nın başına gelenler bir gün bizi de bulabilir. Bunun için hazırlanmalıyız." diyerek NATO'ya katılma sinyali vermişti.

Yorumlar (0)