İsrail’de yargı düzenlemesi karşıtı gösteriler 12’nci haftasında

Netanyahu yönetimi tarafından çıkarılan yargı düzenlemesine yönelik sokaklara çıkan İsrailler, gösterilerinde 12’nci haftayı dolduruyor.

DÜNYA 26.03.2022, 11:26 26.03.2023, 12:42
İsrail’de yargı düzenlemesi karşıtı gösteriler 12’nci haftasında

İsrail'de yargı düzenlemesine yönelik tepkiler sokaklarda devam ediyor. Başbakan Binyamin Netanyahu yönetimi tarafından çıkarılan yargının yetkilerini kısıtlayan karara tepkiler 12’nci haftasına giriyor.

İsrailliler tekrar sokaklarda

Başbakan Netanyahu liderliğinde düzenlenen aşırı sağcı koalisyon yönetiminin yargı düzenlemesine yönelik her hafta cumartesi günü ülke çapında gösteride bulunan İsrailliler, tekrar meydanlara indi.

Bu hafta içerisinde Meclis'te ele alınması planlanan yargı paketine dair yasa tasarı hususunda geri adımda bulunmazken, ülke çağında kitlesel şekilde protestolar gerçekleştiren gruplar, tasarıyı "yargıya müdahale" şeklinde nitelendiriyor.

Başta Tel Aviv olacak şekilde Netanya, Birüssebi, Batı Kudüs ve Hayfa gibi şehirlerde düzenlenen gösterilere on binlerce İsrailli katılım sağladı.

195 bin kişi katıldı

Her hafta düzenli şekilde gerçekleştirildiği gibi Tel Aviv’de on binlerce eylemci, Kaplan Caddesi'nde bulunan Hükümet Kompleksi'nin önünde bir araya geldi.

195 bin kişinin katılım sağladığı gösterilerde, Netanyahu'nun liderliği karşıtı şekilde İngilizce "Suç Bakanı" (Crime Minister) yazılı pankartlar ve koalisyon yönetiminde bulunan aşırı sağcı partilere eleştiride bulunan dövizler taşındı.

Yorumlar (0)