İsrail'de koronavirüs aşısı yaptıran 13 kişi yüz felci oldu

İsrail'de yeni koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı kitlesel aşılama yoğun bir biçimde sürerken, Pfizer/BioNTech firmalarının geliştirdiği aşının uygulandığı 13 kişinin yüz felci geçirdiği açıklandı.

DÜNYA 17.01.2021, 19:32 18.01.2021, 13:21
İsrail'de koronavirüs aşısı yaptıran 13 kişi yüz felci oldu

İsrailli basın organlarının haberine göre, 13 İsrail vatandaşı, Pfizer/BioNTech firmalarına ait COVID-19 aşısının ilk dozundan sonra fasiyal sinir felci yaşadı.

Söz konusu haberde, "Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerine göre en az 13 kişide hafif felç semptomları oluştu fakat sağlık sisteminin içinde bulunan hekimler, bu tür vakaların sayısının uygulamada çok daha fazla olduğunu düşünüyor.” denildi.

Aşıyı uygulatanların arasında olan bir şahıs, aşı vurulduktan birkaç dakika sonra ağızında ve çenesinde tuhaf hisler oluştuğunu şu ifadelerle anlattı:

"Aşı vurulduktan sonraki 28 saat boyunca bu şekilde sürdü. Tamamen ortadan kalktığını söyleyemem fakat bunun haricinde başka hiçbir  ağrı hissetmiyorum.”

Sağlık Bakanlığı, aşıda ilk dozun uygulanmasının akabinde felç semptomları yaşayanların, iyileştikten sonra ikinci aşıyı yaptırmaları gerektiğini açıkladı. 

Öte yandan doktorlar, bunun gibi durumlarda ikinci dozu vermenin mantıklı olup olmayacağından kuşku duyuyor.

Ülkede koronavirüs aşılaması 20 Aralık tarihinde başlamış, aşının ikinci doz uygulaması ise 10 Ocak tarihinde uygulanmaya başlanmıştı. 

İlk etapta sağlık emekçileri, yaşlı bakımı yapan kişiler, tıp öğrencileri ve kamu görevlileri, tüm vatandaşlara örnek olmak maksadıyla aşılanmıştı. Ülkede ikinci aşamada ise 60 yaş üstü ve risk grubunda olanlara aşı yapılmaya başlandı.

Toplamda 2 milyon kişinin aşılandığı ülkede, ikinci dozu yaptıranların sayısı ise 200 bine ulaştı.

Yorumlar (0)