İsrail Başbakanı Bennett: Polise tam yetki verdik!

Doğu Kudüs'te yaşanan şiddet olayları nedeniyle vatandaşların can güvenliğinin tehlikeye girdiğini kaydeden İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "Polise tam yetki verdik." dedi.

DÜNYA 17.04.2022, 20:34 18.04.2022, 16:11 Hakan Öksüz
İsrail Başbakanı Bennett: Polise tam yetki verdik!

Doğu Kudüs'te son günlerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle çok sayıda ölüm ve yaralanma meydana geldi. Mescid-i Aksa'ya basın düzenleyen İsrail polisi, kargaşa yarattı. 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ordunun komuta kademesi ile toplantı yaparak son durumu ele aldı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Bennett, Eski Şehir civarında yaşanan olaylar nedeniyle İsrail vatandaşlarının can güvenliğinin tehlikeye girdiğini kaydetti. 

"Otobüslere taş atıyorlar"

Bölgede 3 dinin mensuplarının da barışçıl şekilde yaşamasına karşı çıkanların bulunduğunu belirten Bennett, İsrail polisinin bu nedenle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini ifade etti. Eski Şehir civarında İsrail otobüslerine taş atıldığının tespit edildiğini duyuran Bennett, "Polise tam yetki verdik. İsrail vatandaşlarının can güvenliği tehkilede. Ne gerekiyorsa yapacaklar. Her türlü farklı saldırı senaryosu karşısında eylem planımız var." dedi.

Ne olmuştu?

Bu sabah saatlerind Mescid-i Aksa'ya operasyon düzenleyen İsrail polisi, Filistinli vatandaşları bölgeden dışarı çıkardı. 545 Yahudi protestocunun, polis korumasıyla birlikte Mescid-i Aksa'ya girdiği ileri sürüldü. 

Yahudi vatandaşların kutladığı "Hamursuz Bayramı", 15 Nisan Cuma günü başladı. Bölgede bulunan Hristiyanlar, Paskalya Bayramı nedeniyle Kıyamet Kilisesi'nde ayin düzenliyor. Müslümanlar ise Ramazan ayını idrak ediyor. Üç dinin kutsal zamanlarının kesişmesi bölgede gerilime neden oluyor.

Yorumlar (0)