Erdoğan ile Abbas, İsrail saldırısını görüştü: Karşısındayız!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail saldırısında ölenler için başsağlığı diledi. Erdoğan, "Mescid-i Aksa’nın statüsüne yöneltilen tehditlerin karşısındayız." dedi.

GÜNDEM 17.04.2022, 18:57 18.04.2022, 16:11 Hakan Öksüz
Erdoğan ile Abbas, İsrail saldırısını görüştü: Karşısındayız!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde İsrail'in saldırıları sonrası yaşanan kayıplar vardı. Görüşmenin ayrıntıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından duyuruldu.

Verilen bilgilere göre Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi yapan Erdoğan, İsrail saldırıları nedeniyle Filistin’de yaşanan acı olaylar için yaralılara şifa dileklerinde bulundu. Hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mescid-i Aksa konusunun da görüşüldüğünü aktardı.

"Mescid-i Aksa'ya yönelik tehditlerin karşısındayız"

Mescid-i Aksa'nın statüsüne karşı İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıları kınadıklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin buraya karşı yapılan her türlü saldırının karşısında duracağını yineledi. Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteğin devam edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaylar karşısındaki sağduyulu yönetiminden dolayı Mahmud Abbas'a teşekkür ettiğini belirtti.

Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Guterres'ten önemli görüşme!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede çatışmaların yaşandığı Kudus ile işgal altındaki Ukrayna'nın durumu ele alındı. Erdoğan, görüşmeyi Twitter hesabından duyurdu.

Yorumlar (0)