İsrail: ABD, Gazze'den Mısır'a insani koridor oluşturmaya çalışıyor

İsrail devlet televizyonu tarafından paylaşılan habere göre ABD'nin Filistinliler ile Amerikan vatandaşlarının Gazze Şeridi'nden tahliye edilmesi için kullanılmak üzere diğer ülkeler ile birlikte bir insani koridor açmaya çalıştığı belirtildi.

DÜNYA 11.10.2023, 09:42
İsrail: ABD, Gazze'den Mısır'a insani koridor oluşturmaya çalışıyor

İsrail devlet televizyonu KAN'da yayınlanan habere göre, son 24 saatte Washington yönetimi Filistinliler ile ABD vatandaşlığı taşıyanları Gazze Şeridi'nden tahliye etmek amacıyla diğer ülkelerle koordineli bir şekilde Mısır üzerinden insani koridor kurma çalışmalarına başladı.

Söz konusu hazırlıklar, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonu başlatacağına ilişkin tahminlerin arttığı döneme denk geldi.

Haberde, Gazze Şeridi'nden tahliye edilmesine izin verilecek Filistinli vatandaşların kimler olduğu veya Mısır'dan sonra nereye yerleşeceklerine dair ise herhangi bir ayrıntılı bilgi verilmedi.

İsrail'deki ABD Büyükelçiliğinde görevli bir yetkili KAN televizyonuna yaptığı açıklamada, "Mısırlılar adına konuşamayacağını fakat onların bu duruma izin vereceğinden emin olduğunu" söyledi.

Mısır'dan ise henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)