İspanya'da orman yangınları: Yüzlerce kişi tahliye edildi

İspanya'nın batısında yer alan Caceres şehrinin kuzeyindeki Sierra de Gata ve Las Hurdes dağlık kesimlerinde iki gündür süregelen orman yangınları sebebiyle 700 kadar kişinin tahliye edildiği ifade edildi.

DÜNYA 19.05.2023, 15:15
İspanya'da orman yangınları: Yüzlerce kişi tahliye edildi

İspanya İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, orman yangınının 2 bin 500 hektarlık bölgeyi etkilediği aktarıldı.

Yangının kontrol altına alınamadığı belirtilirken, bölgedeki üç yerleşim yerinin tehdit altında olduğu ifade edildi. Öte yandan 700'den çok kişinin önlem için evlerinden tahliye edildikleri belirtildi.

Yüzlerce personel sahada çalışıyor

Yangın söndürme faaliyetlerine 265'i itfaiyeci, 165'i asker olacak şekilde 500 kadar personelin katılım sağladığı, havadan 14 helikopterin ve uçağın destek gösterdiği ifade edildi.

Sıcak hava ve rüzgarın şiddetiyle yayılan ve ikinci derece tehlike alarmı verilen yangın sebebiyle bazı yolların trafik akışına durdurulduğu aktarıldı.

İspanya 2022 yılında orman yangınlarında geçmişinin en kötü senelerinden bir tanesini geçirmiş ve toplam 310 bin hektardan çok bölge yanmıştı.

Yorumlar (0)