Cumhurbaşkanı Erdoğan: 12 bin eseri ait olduğu topraklara kavuşturduk

İstanbul Modern'e ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada açıklamalar yaptı. Sanat alanında kuşatıcı bir yaklaşımla hareket ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Diplomatik ve hukuki faaliyetlerle 12 bin eseri ait olduğu topraklara yeniden kavuşturduk" dedi.

SİYASET 19.05.2023, 15:54 19.05.2023, 15:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 12 bin eseri ait olduğu topraklara kavuşturduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern'e ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Kuşatıcı bir tavırla hareket ediyoruz”

Sanat alanında kuşatıcı bir tavır içerisinde olduklarını ifade eden Erdoğan, “Sanat alanları ve sanatçılar arasında herhangi bir ayrımda bulunan değil, bütün değerleri kuşatıcı bir tavırla hareket ediyoruz.

Ülkemizin bütün sanat ve kültür hazinesini en üst seviyede, en değerli biçimde değerlendirme uğraşı içerisindeyiz. Türkiye’de bulunan kültür merkezi miktarını 42'den 122'ye yükselttik. 165 müzeyi yeniledik. Diplomatik ve hukuki faaliyetlerle 12 bin eseri tekrar ait olduğu topraklarla bir araya getirdik.

İstanbul Modern'in yenilenmiş olan binasını sanat camiasına kattığı için Eczacıbaşı ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. İlk binayı da 2004 senesine katılım sağladığımız bir programla hizmete açmıştık. İstanbul Modern'in binasının herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu bir ‘Zihinsel devrimin adımıdır’ diye eklemek istiyorum” dedi.

Yorumlar (0)