İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD bize saldırmak için hazırlık yapıyor!

İranlı bakan, Irak'tan edindikleri istihbarat ile ilgili açıklama yaptı.

DÜNYA 31.12.2020, 18:51
İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD bize saldırmak için hazırlık yapıyor!

Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a saldırmak için hazırlık yaptığını iddia etti.

Bakan Zarif, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşım mesajında, 'ihtimal dahilindeki' İran saldırısına karşılık olarak 'ağır savaş uçaklarını' Orta Doğu'ya gönderen Beyaz Saray yönetimini, 'savaş çıkarma bahanesi için komplo hazırlama' ile suçladı.

"Savaş için bahane üretiyorlar"

"Irak'tan edindiğimiz istihbarat, savaş çıkarma bahanesi üretmek için komplo hazırlandığını gösteriyor." diyen Bakan Zarif, İran'ın savaşmak istemediğini fakat ülkenin hayati çıkarlarına ve güvenliğine karşı tehditlere de net bir biçimde ve direkt olarak karşılık verileceğini belirtti.

"Donald Trump israf ediyor"

Bakan Zarif, "Donald Trump ve suç partnerleri, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki COVID-19 salgını ile savaşmak yerine; Orta Doğu'ya ağır savaş uçakları göndererek, büyük miktarda parayı israf ediyor." ifadelerini kullandı.

ABD'den bombardıman uçaklarıyla gövde gösterisi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Kasım Süleymani'ye yapılan suikastın birinci yılı dolmak üzereyken, 'ihtimal dahilindeki bir İran tehdidine karşı' 2 adet 'B-52H' model nükleer kapasiteli ağır bombardıman uçağını Orta Doğu'ya gönderdiğini paylaşmıştı.

Yorumlar (0)