İran'dan tatbikat hamlesi! Türkiye-Azerbaycan sınırında deneyecekler

Ermenistan medyası, İran'ın Türkiye-Azerbaycan sınırında askerî tatbikat gerçekleştireceğini duyurdu. İranlı bir kaynak, yalnızca "hava saldırısı alarm sinyalinin" deneneceğini söyledi.

DÜNYA 31.12.2020, 13:53
İran'dan tatbikat hamlesi! Türkiye-Azerbaycan sınırında deneyecekler

İran'dan askerî tatbikat hamlesi geldi. İran'ın kuzeybatısında yakın zamanda hava savunma testlerinin yapılacağı bildirildi. İran medyası, söz konusu tatbikat sırasında "hava saldırısı alarm sinyalinin" deneneceği ifade edildi. 

İranlı bir kaynak, insanların söz konusu tatbikat konusunda insanların kaygılanmamaları gerektiğini kaydetti. Söz konusu kaynak, hava alarmının faaliyet göstermesine verilen işlevsek reaksiyonu denemek için tatbikat yapılacağını söyledi. 

Ermenistan basını, İran tarafından gerçekleştirilecek olan tatbikata geniş bir şekilde yer verdi. Devlet radyosu, tatbikatın Türkiye-Azerbaycan sınırında gerçekleştirilecek olmasını "manidar" olarak nitelendirdi. Söz konusu radyoda, İran tarafından sınırda düzenlenecek askerî tatbikatın, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'da gerçekleştirilen askerî geçit töreninde yaptığı açıklamalardan sonra gelmesinin kritik olduğu ifade edildi. 

Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu şiir, İran ile Türkiye arasında krize neden olmuştu. İran Dışişleri Bakanı Zarif, ülkesinin toprak bütünlüğünün söz konusu şiir ile hedef alındığını ileri sürmüştü. 

Yorumlar (0)