İngiltere’de koronavirüsün yeni bir varyantı daha tespit edildi!

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip koronavirüsün (COVID-19) yeni bir varyantının daha belirlendiğini ve söz konusu varyantı taşıyan 2 vakanın tespit edildiğini duyurdu.

DÜNYA 23.12.2020, 23:33
İngiltere’de koronavirüsün yeni bir varyantı daha tespit edildi!

Avrupa'da 'mutasyona uğrayan koronavirüs' paniği tüm hızıyla devam ederken; İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip koronavirüsün (COVID-19) yeni bir varyantının daha 2 kişide tespit edildiğini duyurdu.

"Çok daha fazla mutasyona uğramış"

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ‘501.V2’ ismi verilen söz konusu varyantın, ülke genelindeki korona vakalarında ciddi bir yükselişe sebep olan 'VUI-202012/01' varyantından çok daha fazla mutasyona uğramış gibi göründüğünü kaydetti.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Birleşik Krallık'ta tespit edilen vakalar ile yakın temasta bulunan kişilere karantina uyguluyoruz. İkinci adım olarak da, ivedilikle Güney Afrika'ya seyahat sınırlaması getiriyoruz. Üçüncü ve en önemli adım ise son iki hafta içerisinde Güney Afrika'da bulunan ve bulunanlarla yakın temaslı olan Birleşik Krallık'tan herkes, acil bir şekilde karantinaya girmeliler.” dedi.

Yorumlar (0)