İdlib'de güvenlik üst düzeyde!

İdlib'de Beşşar Esed rejimine ait güçlerin ilerleyişi sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gözlem noktalarına ve mevzi bölgelerine yönelik taciz yaşanmadı. 

DÜNYA 30.01.2020, 13:22
İdlib'de güvenlik üst düzeyde!

Beşşar Esed rejimine ait unsurlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Raşidin bölgesinde bulunan 5 numaralı gözlem noktası ile Maar Hitat bölgesinde bulunan mevzi bölgesi yakınlarına geldi. 

Rejim unsurları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gözlem noktalarına ve mevzi bölgelerine yönelik taciz gerçekleştirmedi. 

Fakat hem Raşidin'de bulunan gözlem noktasında, hem de Maar Hitat'ta bulunan mevzi bölgesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Buralara asker ve teçhizat takviyesinde bulunuldu.

Güvenlik kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait üs bölgelerinin boşaltılmasının ya da taşınmasının mümkün olmadığına dikkat çekiyor.

Alınan bilgilere göre, şu ana kadar üs bölgelerine yönelik herhangi bir taciz gerçekleştirilmedi.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) geçen hafta salı günü yaptığı açıklamayı anımsatan güvenlik kaynakları, Türk askerlerinin güvenliğini riske sokacak her türlü girişime meşru müdaafa kapsamında en sert şekilde karşılık verileceğini söylüyor.

Yorumlar (0)