Hizbullah "kısas" yemini etti!

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Kasım Süleymani’nin katillerine kısas uygulamak tüm direnişçilerin görevidir" dedi.

DÜNYA 03.01.2020, 14:11
Hizbullah "kısas" yemini etti!

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için "intikam vaadinde" bulundu.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Amerika'nın Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için taziye mesajı yayımladı.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e, İran devletine ve İran Devrim Muhafızları'na ve Kasım Süleymani'nin ailesine taziyelerini ileten Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Elde ettiği büyük şehadet için Kasım Süleymani'ye gıpta ettiğini" ifade etti.

Amerikalıların "bu işledikleri büyük suçla" amaçlarına ulaşamayacaklarını savunan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "kibirli ve despotik güçlere karşı boyun eğmeyen Müslüman halklar arasındaki direnişçilerin girişimleriyle ancak Kasım Süleymani'nin belirlediği hedeflerin" gerçekleşeceğini savundu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Geriye kalan bizler ise (Kasım Süleymani'nin) yolundan gitmeye devam edeceğiz. Hedeflerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışacağız. Sancağını tüm meydan ve cephelerde taşıyacağız. Kasım Süleymani'nin bitmek bilmeyen çaba ve katkılarıyla büyüyen direnişi, kendisinin bereketli kanıyla daha büyük zaferlere ulaştıracağız. Aynı zamanda Kasım Süleymani'nin şu dünyanın en kötüleri olan katillerine adil şekilde kısas uygulamak tüm direnişçilerin görevidir."

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamış, saldırı emrinin ise ABD Başkanı Donald Trump'tan geldiğini duyurmuştu.

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, 3 günlük ulusal yas ilan ettikten sonra, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)