Haşdi Şabi'den "ikinci saldırı" açıklaması

Haşdi Şabi'den yapılan açıklamada, Bağdat'taki son saldırının liderlere değil sağlık konvoyuna yapıldığı bildirildi.

DÜNYA 04.01.2020, 07:35
Haşdi Şabi'den "ikinci saldırı" açıklaması

Irak'ın başkenti Bağdat'ta sabaha karşı bir konvoya düzenlenen son hava saldırısının Haşdi Şabi lider kadrosuna değil, sağlık ekibine yönelik olduğu açıklandı.

Irak Haber Ajansı'nda (İNA) yer alan haberde, Haşdi Şabi Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı uydu kanalları ve yerel medya organlarında, bu sabaha karşı Taci Stadyumu yakınında hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi komutanlarının bulunduğuna dair yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

"Bağdat'taki son saldırı liderlere değil sağlık konvoyuna." denilen açıklamada, söz konusu hava saldırısındaki can kaybına ilişkin ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

İNA, Irak televizyonu, Reuters haber ajansı ve çok sayıda medya kuruluşu askerî kaynaklara dayandırdığı haberlerinde, saldırının Haşdi Şabi lider kadrolarını hedef aldığını ve toplam 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Dün sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Amerikan SİHA'ları (silahlı insansız hava aracı) Bağdat Havalimanı'nda araçlarına düzenlenen saldırıda öldürülmüştü.

Yorumlar (0)