Bağdat'ta bir Haşdi Şabi konvoyu daha vuruldu

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyinde Haşdi Şabi komutanlarını taşıyan bir konvoya daha hava saldırısı düzenlendi. Araçlarda bulunan 6 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

DÜNYA 04.01.2020, 07:11
Bağdat'ta bir Haşdi Şabi konvoyu daha vuruldu

Dün sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı'nda araçlarına düzenlenen saldırıda öldürülmelerinin gerginliği had safhadayken; Irak'ın başkenti Bağdat'ta Haşdi Şabi komutanlarını taşıyan bir konvoya daha hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Hava sadırısında araçlardaki 6 kişinin öldürüldüğü kaydedildi.

Irak Sumeriye televizyon kanalının bir güvenlik kaynağından aktardığı habere göre, Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyindeki Taci bölgesinde bir konvoya daha hava saldırısı gerçekleştirildi.

Bazı yerel medya organlarında verilen haberlerde ise, hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi çatısı altındaki Ketaib İmam Ali Birliği'ne bağlı komutanların bulunduğu bilgisi verildi.

Bu arada olaya ilişkin Reuters Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre ise söz konusu saldırıda araçlarda bulunan 6 kişi yaşamını yitirdi.

Olaya ilişkin henüz resmî bir açıklama yapılmadı.

Dün sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Amerikan SİHA'ları (silahlı insansız hava aracı) Bağdat Havalimanı'nda araçlarına düzenlenen saldırıda öldürülmüştü.

Yorumlar (0)