Gizemli monolit tekrar ortaya çıktı! Bu kez zencefilli!

ABD'nin California eyaletine bağlı San Francisco şehrinde Noel'e özel, tamamen zencefilli çörekten yapılmış bir gizemli monolit daha bulundu.

DÜNYA 27.12.2020, 17:56
Gizemli monolit tekrar ortaya çıktı! Bu kez zencefilli!

Ülkenin Utah eyaletinde tespit edilen ve kısa zamanda çok sayıda ülkede görülen gizemli monolit, bu defa da San Francisco şehrinde Noel’e özel, tamamen zencefilli çörekten yapılmış olarak görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah eyaletinde drone ile yaban koyunu sayımı gerçekleştiren milli park çalışanları tarafından 18 Kasım tarihinde şans eseri keşfedilen parlak ve uzun metal monolit, herkesin ilgi odağı olmuştu.

Gizemini koruyan monolit; İngiltere, Romanya, İspanya, Almanya, Kolombiya ve Hollanda'da da ortaya çıkmıştı. Noel'de ülkenin San Francisco şehrinde bulunan Corona Heights Park'ta zencefilli çörekten yapılmış tuhaf bir monolit daha tespit edildi.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle, zencefilli çörekten yapılmış monolit kısa sürede yıkıldı.

Şekerden ve kremadan süs

San Francisco şehrinde tespit edilen ve bütünüyle zencefilli çöreğinden yapılan monolitin üst bölümünde şekerden ve kremadan süslemeler de bulunuyor. 

Zencefilli çöreği, Noel'in geçmişten gelen lezzeti olarak tanınıyor.

Sırrı henüz çözülmedi

Geçtiğimiz kasım ayında, ABD’nin çeşitli bölgelerinde ve Romanya’da görülen monolitler; İngiltere, İspanya, Almanya, Kolombiya ve Hollanda gibi ülkelerde de görülmüştü.

Ünlü yönetmen Stanley Kubrick’in '2011: Spacetime Odyssey' filminden bir kesiti anımsatan ve yüksekliği 2,5 ile 4 metre arasında değişen 3 kenarlı cismi, kim ya da kimlerin yaptığı bilinmezken, monolitler tespit edildiği bölgelerde insanlar tarafından ilgi odağı olmuştu.

Yorumlar (0)