General Fogel: Her gün 50 Filistinliyi öldürmeliyiz

İsrailli emekli general Tzvika Fogel'in ifadeleri kan dondurdu. Tzvika Fogel, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş gruplarının her gün en az 50 üyesini öldürmeleri gerektiğini söyledi.

DÜNYA 16.11.2019, 14:52
General Fogel: Her gün 50 Filistinliyi öldürmeliyiz

İsrail radyosuna açıklama yapan İsrailli emekli general ve eski Güney Birlikleri komutanı Tzvika Fogel, hükümetin Gazze politikalarını eleştirdi ve İsrailli siyasetçileri "ödlek olmak ve karar alamamakla" itham etti.

"Her gün öldürmeliyiz"

Hükümetin İsrail ordusuna, Gazze'deki Filistinli direniş gruplarına karşı operasyon yapması izni vermesi gerektiğini söyleyen İsrailli emekli general Tzvika Fogel, "Her gün Ata (12 Kasım'da İsrail saldırısında öldürülen İslami Cihad'ın komutanlarından Baha Ebu'l Ata) gibi 50 teröristi öldürmeliyiz. Beyaz bayrağı çekip teslim olduk diyene kadar her gün öldürmeliyiz." dedi.

İlk saldırı İsrail'den

İsrail ordusu 12 Kasım sabahı, Gazze'nin doğusunda İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve saldırı düzenlemiş, saldırıda Ebu'l Ata ile karısı yaşamını yitirmişti.

İslami Cihad, Ebu'l Ata'nın öldürülmesi sonrası bu saldırıya roket atışlarıyla karşılık vermiş, İsrail ordusu da iki gün boyunca Gazze'yi vurmuştu.

İsrail saldırıları sonucu abluka altındaki Gazze'de, 8'i çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 34 Filistinli yaşamını yitirmiş, 110 Filistinli yaralanmıştı.

Sevarika'yı ailesiyle birlikte katletti

İsrail ordusu, gece saatlerinde Gazze'nin Deyr el-Belah bölgesine hava saldırısı gerçekleştirmiş, saldırıda İslami Cihad'ın önemli komutanlarından Resmi Ebu Melhus es-Sevarika'nın yanı sıra ailesinden 3'ü çocuk 7 kişiyi öldürmüş, katliamı kabul ederek "yanlışlıkla oldu" demişti.

Ateşkes

İslami Cihad, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile 14 Kasım'da yerel saatle 05.00'ten itibaren geçerli olmak üzere ateşkese varıldığını ilan etmişti.

Yorumlar (0)