Formula 1 pilotu da yaptırımdan kaçamadı!

Rus milyarder Dmitry Arkadievich Mazepin'in İtalya'nın Sardinya Adası'nda bulunan 105 milyon euro değerindeki konutu üzerindeki hakları donduruldu. Haas takımı, ünlü milyarderin Formula 1 pilotu olan oğlu Nikita Mazepin'in sözleşmesini feshetmişti.

DÜNYA 11.04.2022, 19:50 12.04.2022, 09:42 Hakan Öksüz
Formula 1 pilotu da yaptırımdan kaçamadı!

Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi başlatan Rusya, dünyanın dört bir yanından gelen ağır yaptırımlarla karşılaşıyor. Rus iş insanları, sanatçılar ve dev şirketler de bu yaptırımlardan kaçamıyor. 

İtalya, AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara uydu ve ünlü Mazepin ailesinin 105 milyon euro değerindeki villa üzerindeki haklarını dondurdu. Yaptırımın, Rus milyarder Dmitry Arkadievich Mazepin ve oğlu Nikita Mazepin'e uygulandığı kaydedildi. Ünlü Formula 1 pilotu Nikita Mazepin'in de yaptırımlardan nasibini alması, spor camiasında gündeme oturdu.

105 milyon euro değerindeki konuta el konuldu!

İtalya Mali Polisi, Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle Sardinya Adası'nın Olbia şehri civarında bulunan konutun, 105 milyon euro değerinde olduğunu bildirdi. Bu villanın Mazepin ailesine ait olduğunu tespit ettiklerini belirten İtalya Mali Polisi, "Mazepin ailesinin bu villa üzerindeki hakları donduruldu." açıklamasında bulundu. 

Formula 1'in başarılı Rus pilotu Nikita Mazepin, önceki yıl Haas takımında yarışıyordu. Rus pilotun sözleşmesi bu yıl için uzatıldı ancak patlak veren savaş nedeniyle işler değişti. Rusya lideri Putin'in Ukrayna'ya açtığı savaş, Mazepin'in de başını yaktı. Haas takımı, pilotu Mazepin ile yaptığı sözleşmeyi feshetti.

Yorumlar (0)