Ermeniler, camiyi domuz ahırına dönüştürdü!

Terör devleti Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Zengilan şehrinde bulunan bir caminin, domuz ahırı haline getirildiği görüldü. 

DÜNYA 22.10.2020, 13:51 22.10.2020, 13:54
Ermeniler, camiyi domuz ahırına dönüştürdü!

Ermenilerin 27 Eylül sabahı yerleşim bölgelerini hedef alması üzerine harekete geçen Azerbaycan, işgal altındaki topraklarını kurtarmak üzere başlattığı operasyonlarına devam ediyor. 

Azerbaycan ordusu, Bayraktar TB2 SİHA'ların da yardımıyla Ermeni işgalindeki topraklarını kurtarmayı sürdürüyor. O topraklardan biri de Zengilan şehri oldu. 

Ermenilerin, Zengilan şehrinde bulunan tarihî bir camiyi ağır derecede tahrip ettiği görüldü. Söz konusu caminin domuz ahırı olarak kullanıldığı belirlendi. 

Ortaya çıkan görüntülerde, Azerbaycan askerlerinin tepki gösterdiği fark edildi. İşgalci Ermenilerin domuz ahırına dönüştürdüğü tarihî caminin, yakın zamanda onarımının gerçekleştirileceği ve yeniden ibadete açılacağı öğrenildi. 

Bir kasaba ve 21 köy daha işgalden kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, verdiği müjdelere bir yenisini daha ekledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, birçok toprağın daha terör devleti Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını duyurdu. 

Aliyev, işgalden kurtarılan kasaba ve köyleri şöyle sıraladı:

Fuzuli: Zerger köyü, Gecegözlü köyü, Aşağı Seyitahmetli köyü.

Cebrail: Tulus köyü, Tinli köyü, Papı köyü, Hacılı köyü, Belend köyü.

Zengilan: Üdgün köyü, Üçüncü Ağalı köyü, Turabad köyü, Sarıl köyü, Melikli köyü, İçeri Müşlan köyü, Hurama köyü, Humarlı köyü, Hacallı köyü, Gırah Müşlan köyü, Cahangirbeyli köyü, Baharlı köyü, Babaylı köyü, Mincivan kasabası.

Yorumlar (0)