HDP Diyarbakır il ve ilçe binasında arama!

Terör soruşturması çerçevesinde Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası ile Yenişehir İlçe Başkanlığı binasında polis ekipleri tarafından arama yapılıyor.

GÜNDEM 22.10.2020, 13:55 25.10.2020, 18:39
HDP Diyarbakır il ve ilçe binasında arama!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası ile HDP Yenişehir İlçe Başkanlığı binasında arama ve el koyma kararı çıkarıldı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası ile HDP Yenişehir İlçe Başkanlığı binasında arama yapılmaya başlandı.

Aramalar sırasında HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında çok sayıda örgütsel doküman, İmralı’da yatan bölücü terör örgütü PKK elebaşına ait posterler ve PKK terör örgütü mensubu teröristlere ait posterler ve çok sayıda afiş ele geçirildi.

HDP Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanlığı binasında yapılan aramalarda ise HDP Yenişehir İlçe Başkanı ile birlikte bir kişi gözaltına alındı ve polis bu kişilerin cep telefonlarına el koydu.

Diyarbakır annelerinin PKK terör örgütü tarafından zorla ya da kandırılarak dağa kaçırılan evlatları için önünde oturma eylemine devam ettiği HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası ile HDP Yenişehir İlçe Başkanlığı binasında polis ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)