Emniyet genel müdürünün helikopteri düştü

Filipinler Emniyet Genel Müdürü General Archie Francisco Gamboa'nın helikopteri düştü. Güç kablosuna çarparak düşen helikopterde 8 kişinin bulunduğu belirtildi.

DÜNYA 05.03.2020, 10:46
Emniyet genel müdürünün helikopteri düştü

Filipinler'in başkenti Manila’nın güneyinde bulunan Laguna eyaletine bağlı San Pedro kentinde meydana gelen kazada, helikopterdeki iki kişi ağır yaralanırken, polis memurları tarafından enkazdan çıkarılan Filipinler Emniyet Genel Müdürü General Archie Francisco Gamboa ise omzundan ve sağ elinden yaralandı.

Ambulansla hastaneye götürülen Filipinler Emniyet Genel Müdürü General Archie Francisco Gamboa sağlığının iyi olduğunu söyledi. 

Gazetecilere açıklama yapan Tümgeneral Benigno Durana, Emniyet İstihbarat Direktörü Tümgeneral Mariel Magaway ve Teftiş Dairesi Başkanı Tümgeneral Jose Maria Victor Ramos'un durumunun ciddi, Emniyet Sözcüsü ve uçuş mürettebatının durumunun ise stabil olduğunu kaydetti.

Filipinler'in başkenti Manila'ya 40 kilometre uzaklıktaki San Pedro kentinde kırsal bir alandaki polis yerleşkesinden kalkan helikopter, havalanırken yoğun bir toz bulutu oluşturdu ve bir güç kablosuna çarparak civardaki evlerin yakınında yer alan yola düştü. 

Gazetecilere konuşan köy sakinlerinden Glenda Garcia, "Gerçekten çok gürültülüydü ve korkuyla kaçtık. Çünkü helikopterin kontrolden çıkıp bize çarpacağını düşündük." ifadelerini kullandı.

Yetkililer, kaza sırasında köy sakinlerinden kimsenin yara almadığını açıklarken, bir motosikletin hasar gördüğü, helikopterin pervanelerinden bir kısmının da bir evin çatısına çarptığı belirtildi.

Yorumlar (0)