Ekvador şokta: Seçime 2 hafta kala devlet başkanı adayı öldürüldü

Ekvador'da 20 Ağustos'ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi başkent Kito'da bir etkinliğe katılan devlet başkanı adaylarından Fernando Villavicencio, aracına binerken öldürüldü. Villavicencio'nun başına 3 el ateş eden saldırgan, polis ile girdiği çatışmada öldürüldü. Devlet Başkanı Lasso, "İşin arkasında organize suç grupları var. Bu iş cezasız kalmayacak." dedi.

DÜNYA 10.08.2023, 09:15 10.08.2023, 17:38 Hakan Öksüz
Ekvador şokta: Seçime 2 hafta kala devlet başkanı adayı öldürüldü

Güney Amerika ülkesi Ekvador, 20 Ağustos'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesi yaşanan bir suikast ile sarsıldı. Yolsuzluğa karşı verdiği mücadeleyle tanınan başkan adayı Fernando Villavicencio, Başkent Kito'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Villavicencio'nun başına 3 el ateş etmiş

Villavicencio'nun ölümü hakkında kampanya ekibinden açıklama geldi. Başkent Kito'da bir etkinliğe katılan başkan adayı Villavicencio'nun, aracına binerken saldırıya uğradığı kaydedildi. Saldırganın, Villavicencio'nun başına 3 el ateş ettiği bildirildi.

Suikastçı, polisle girdiği çatışmada öldürüldü

Sosyal medyadan bir açıklamada bulunan Ekvador Başsavcısı, Fernando Villavicencio'yu başından vuran kişinin polislerle çatışmaya girdiğini ve öldürüldüğünü vurguladı. Villavicencio'nun öldüğü saldırıda 1 milletvekili adayı ve 2 polis ile birlikte toplamda 9 kişi yaralandı.

Devlet Başkanı Lasso: "İşin arkasında organize suç grupları var"

Ülkede şok etkisi yaratan suikast ile ilgili Devlet Başkanı Guillermo Lasso'dan açıklama geldi. Devlet başkanlığı seçimlerine kısa bir süre kalmışken böylesine bir cinayetin işlenmesinin şüpheli olduğunu kaydeden Lasso, "İşin arkasında organize suç grupları var. Çok ileri gittiler ama buradan söz veriyorum. Suçları cezasız kalmayacak. Kanunların ezici ağırlığını hissedecekler." ifadelerini kullandı.

Sinaloa Karteli liderlerinden ölüm tehditleri almıştı

Başkent Kito'da çalışma başlatan polis ekipleri, suikast ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 kişiyi gözaltına aldı. Öldürülen Villavicencio, Meksika merkezli faaliyet gösteren "Sinaloa Karteli" liderlerinden ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)