Dünya basını, Putin’in açıklamalarını kalın puntolarla duyurdu: Pişman olacaklar

Federal Meclis üyelerine hitap eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözleri, dünya basınında geniş yer buldu.

DÜNYA 21.04.2021, 15:24 22.04.2021, 12:33
Dünya basını, Putin’in açıklamalarını kalın puntolarla duyurdu: Pişman olacaklar

Uzun zamandır ilk defa çok sert tonda bir ifade biçimiyle konuşan Putin, Rusya’ya karşı kışkırtıcı eylem içinde olanları hiç olmadıkları kadar pişmanlığa uğratacaklarını söyledi.

“Rusya’yı suçlamayı spora dönüştürdüler”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzun bir süreden sonra ilk defa kurduğu sert tondaki ifadeleriyle bir anda dünya basınında tüm dikkatleri üzerine çekti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Manej sergi salonunda Federal Meclis üyelerine sesleniş konuşması yapan Putin’in bu konuşması aynı zamanda ulusa sesleniş niteliği de taşıyor.

Birkaç ülkenin sürekli Rusya’yı suçlayıcı açıklamalar yaparak bu durumu bir spor haline dönüştürdüğünü ifade eden Rusya lideri Putin, ülkesine karşı herhangi bir kışkırtıcı eylem içinde olanları şimdiye dek hiç olmadıkları kadar pişmanlığa uğratacaklarını söyledi.

“Cevabımız sert olacak”

Rusya’nın her ülke ile iyi ilişkilere sahip olmaktan yana olduğunu dile getiren Putin, her konuda yeterince sabırlı olduklarını ancak kendilerine karşı yapılan provokasyonlara en sert şekilde cevap vereceklerini belirtti.

Hiçbir devletin Rusya ile ilişkilerde kırmızı çizgiyi aşmayacağını umduğunu kaydeden Putin, “Belarus ya da Ukrayna’da ayaklanmalar çıktığında Batı ne Belarus’u ne de Ukrayna’yı düşünüyordu. Onların amacı Rusya’yı kuşatmak. Biz onlara ölçülü davrandıkça onlar bizi çevrelemeyi sürdürüyor. Bize karşı atılacak herhangi bir adıma hiç olmadığı kadar sert cevap vereceğiz” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ayrıca konuşmasında Rus halkına çağrıda bulunarak aşı olmalarını istedi.
 

Yorumlar (0)