Yeşilçam’ın ustası Kemal Sunal adına müze yapılıyor!

Rol aldığı birçok komedi ve dram filmiyle Yeşilçam’ın yüz aklarından olan Kemal Sunal’ın adı, memleket Malatya Doğanyol’da yaşatılacak. Sunal adına, doğduğu mahallede bulunan belediye hizmet binalarından biri müze haline dönüştürülecek.

KÜLTÜR-SANAT 21.04.2021, 15:40 22.04.2021, 09:39
Yeşilçam’ın ustası Kemal Sunal adına müze yapılıyor!

Yeşilçamın efsane filmlerine imza atmış olan ve ‘Hababam Sınıfı’ serisi, ‘Sakar Şakir’, ‘Çöpçüler Kralı’; ‘Kapıcılar Kıralı’ ve ‘Süt Kardeşler’ gibi filmlerle izleyicisini sevdiren usta sanatçı Kemal Sunal, bu kez memleketinde yaşatılacak. Malatya’nın Doğanyol ilçesinde doğduğu bilinin büyük sanatçı için, doğduğu mahallede bir binanın müzeye dönüştürülmesine karar verildi. Sunal’ın anılarının yaşatılacağı müzeye, ayrıca bir de kütüphane yapılması planlanıyor.



Kütüphane ve müze bir arada olacak

Türk sinemasının çoğu zaman güldüren yüzü ama bazen de ağlata da bilen yüzü olan usta sanatçı Kemal Sunal’ın müzesi, Doğanyol İlçesine bağlı Gökçe Mahallesi'ne yapılacak. Müzenin yanında kütüphane de yapılacak olan yer için bin metrekarelik bir alan seçildi. Daha önce Belediye hizmet binası olarak kullanılan bir binanın seçildiği müze ve kütüphane için, yepyeni bir restorasyon yapılacak. 2014 yılında büyükşehir yasası ile Doğanyol Belediyesi’ne devredilen bina, hep atıl durumdaydı. Malatya’da daha önce Sunal için, 2017 yılında sanat sokağında bir kültür evi açılmıştı.



Tamı tamına dokuz yaşına kadar hayatını Malatya’nın Doğanyol İlçesine bağlı Gökçe Mahallesi'nde yaşamış olan Kemal Sunal’ın adını taşıyacak olan müze için çalışmalar başlatılacak. Babası ile İstanbul’a gidince hayatını orada sürdüren Sunal için, İstanbul’da nüfus cüzdanı çıkarılıp İstanbul doğumlu yazdığı bilinmekte. Son olarak 1999 yapımı ‘Propaganda’ filminde rol almış olan usta sanatçı, ‘Balalayka’ filminde rol almak üzere gittiği uçakta kalp krizi geçirmiş ve 3 Temmuz 2000 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)