Biden'ın 'Katil Putin' çıkışı sonrası ipler gerildi: Rusya'dan radikal adım

Rusya, ABD Başkanı Joe Biden'ın Putin hakkındaki beyanlarından sonra başkent Washington'daki büyükelçisini Moskova'ya çağırdı.

DÜNYA 17.03.2021, 21:25 18.03.2021, 15:48
Biden'ın 'Katil Putin' çıkışı sonrası ipler gerildi: Rusya'dan radikal adım

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı Joe Biden, göreve geldiği 20 Ocak tarihinden bu yana ilk defa Moskova’yı, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bir katil olduğunu düşündüğünü açıklayarak hedef aldı. ABD'li basın mensuplarına konuşan Başkan Biden, Moskova'nın ABD seçimlerine müdahil olması sebebi ile bir bedel ödeyeceğini dile getirdi. Biden, "Rus lider Putin'in bir katil olduğunu düşünüyorum." dedi. Moskova ile Washington hattında gerileme sebep olan açıklamanın akabinde Moskova yönetimi, ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov’u istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağırdığını açıkladı.

"Ne yapılacağını ve nereye varacağını göreceğiz..."

Söz konusu karar, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tarafından duyuruldu. Zaharova, "Ülkemizin Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD ile ikili ilişkiler bağlamında ne yapılacağını ve nereye varılacağını analiz etmek maksadıyla istişarelerde bulunmak üzere başkente çağırıldı.” dedi.

Yorumlar (0)